Hamas’ın uyarısının ardından aşırı sağın Doğu Kudüs’teki yürüyüşü iptal edildi

Yürüyüşün, Kudüs’ün Eski Şehir bölgesindeki Şam Kapısı’ndan geçerek Yahudilerin Ağlama Duvarı olarak isimlendirdiği Burak Duvarı’na kadar yapılması planlanıyordu

Mescid-i Aksa (AP)

İsrail merkezli sivil toplum kuruluşu Im Tirtzu, İsrailli aşırı sağcı örgütlerin Perşembe günü Doğu Kudüs’te yapmayı planladığı ‘bayrak yürüyüşünün’ iptal edildiğini bildirdi.

Yürüyüşün organizatörlerinden olan Im Tirtzu hareketinin sözcüsü AFP’ye yaptığı açıklamada, Eski Şehir’in Arap mahallelerine ulaşması beklenen bayrak yürüyüşünün, polis ile yürüyüş rotası hakkında yaşanan anlaşmazlığın ardından iptal edildiğini söyledi.

Hamas, İsrailli aşırı sağcıların Doğu Kudüs’te yürüyüş çağrısının ardından uyarmıştı.

Gazze Şeridi’ndeki Hamas liderlerinden Halil el-Hayya, Yahudi yerleşimcilerin bayrak yürüyüşünün Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yaklaşması halinde İsrail’i yeniden bir askeri çatışmaya girilebileceği konusunda uyardı.

Hayya, “İşgalcileri, yerleşimcilerin Doğu Kudüs'e ve Mesicid-i Aksa'ya yaklaşacak yürüyüşlerine karşı uyarıyoruz. Perşembe gününün bir 10 Mayıs daha olmamasını umuyoruz” dedi.

Yürüyüşün, Kudüs’ün Eski Şehir bölgesindeki Şam Kapısı’ndan geçerek Yahudilerin Ağlama Duvarı olarak isimlendirdiği Burak Duvarı’na kadar yapılması planlanıyordu.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, genellikle işgal altındaki Doğu Kudüs ve Eski Şehir’e kadar ulaşması Filistinlileri kızdırıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU