Babacan: Erdoğan sebep, yüksek enflasyon, yüksek faiz ve yüksek kur sonuç

DEVA Partisi lideri Babacan, "Erdoğan için yavaş yavaş görevinden ayrılma zamanı geliyor. Vakitlice; yapamadığını bilip, görevini teslim etmeye hazırlanmalı" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Yozgat Yerköy İlçe Başkanlığı Binası açılış töreninde konuştu.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Babacan, "Şu ada işsizlik TÜİK'in istatistik tutmaya başladığı zamandan bugüne kadar en yüksek seviyede. Gençlerde yüzde 27 işsizlik var. Ev gençleri oluştu Türkiye'de. Hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Dün TÜİK enflasyonu açıklıyor yüzde 16,5. Bu hangi enflasyonsa biz anlamıyoruz. Vatandaş yüzde 50'yi yüzde 100'ü görüyor" diye konuştu.

Enflasyonla mücadelenin zor ya da imkansız olmadığını kaydeden Babacan şöyle devam etti:

Ülkeyi yönetenler sadece iş bilmemezlik de değil, kadrolarda ağırlıklı oranda artık niyeti iyi olmayan insanlar var, kendisi için çalışan insanlar var, düzgün insanların sayısı çok azaldı.

Merkez Bankası rezervlerinin pandemi başladığı ay sıfır noktasında olduğunu belirten Babacan, "Hala açıklamıyorlar, 130 milyar doları biz söyledik, hesap tutuyor dedik, aylar sonra tek tek açıklamaya başladılar en sonda da Sayın Erdoğan ne diyor, 'Merkez'in rezervi mi sorulur' diyor. E tabi sorulur. Kimsenin babasının malı değil, kusura bakmasın kimse şu anda tam eksi 60 milyar dolara düşmüş Merkez'in rezervleri. Pandemi dönemine tam da devletin vatandaşına en çok destek vermesi gereken dönemde sıfırı tüketmiş bu hükümet hiçbir şey yapamad" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Cumhurbaşkanı nasıl olur da beş ay telefon kuyruğunda bekler?"

ABD Başkanı Biden'ın seçildikten beş ay sonra Cumhurbaşkanı Erdoğa ile telefonda görüştüğünü anımsatan Babacan, "ABD’de seçim oldu. Aradan 5 ay geçmiş. Bir kere kısa bir telefon görüşmesi yapabildiler. Aylarca telefon kuyruğunda beklediler ya. Ben ülkem adına hicap duyuyorum. Benim ülkemin cumhurbaşkanı nasıl olur da beş ay telefon kuyruğunda bekler? Böyle bir şey olur mu?" diye sordu.

"Her türlü çer çöp, hurdayı, iktidar gücü etrafında toplamış durumda"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" ifadesini hatırlatan Babacan, "Aslında arkadaşlar Erdoğan sebep, yüksek enflasyon, yüksek faiz ve yüksek kur sonuç. Tez bu" dedi.

Babacan konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

Bakın bir ülkenin Cumhurbaşkanı her şeyi bilemiyor olabilir. Zaten bilmediğini bilmek erdemdir. O zaman ne yapacak bilenlerle çalışacak, bilenleri dinleyecek. Dürüst ve işin ehli kadrolar kuracak. Onu da yapmıyor. Dürüst ve işin ehli kadrolar ya kendileri gitti ya da onların ayrılmaları istendi. O yanlış insanlar, iktidar mıknatıs gibi her türlü çer çöp, hurdayı, iktidar gücü etrafında toplamış durumda. Kafasını kaldırıp başkasını görecek durumu yok, ülkenin gerçeklerini anlayacak durumu yok. O eskidendi. Onun için diyoruz ki artık Sayın Erdoğan için yavaş yavaş görevinden ayrılma zamanı geliyor. Artık yönetemiyor, yapamıyor. Vakitlice yapamadığını bilip, görevini yavaş yavaş teslim etmeye hazırlanmalı.

 

 

 

Indepedent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU