Birleşik Krallık, Pfizer-BioNTech aşısının 12-15 yaş grubuna yapılmasına onay verdi

ABD ve Avrupa Birliği'ndeki düzenleme kurulları Pfizer/BioNTech aşısının bu yaş grubundakilere yapılmasına izin vermişlerdi

Birleşik Krallık İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Ajansı, Pfizer/BioNTech  koronavirüs aşısının 12 ile 15 yaş arasındaki kişilere yapılmasına onay verdi / Fotoğraf: Reuters

Birleşik Krallık sağlık düzenleme kurulu, Pfizer ve BioNTech tarafından ortak geliştirilen koronavirüs aşısının 12 ile 15 yaş arasındaki kişilere yapılmasına onay verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önce ABD ve Avrupa Birliği'ndeki düzenleme kurulları Pfizer/BioNTech aşısının bu yaş grubundakilere yapılmasına izin vermişlerdi.

Birleşik Krallık İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Ajansı'nın Başkanı June Raine yaptığı yazılı açıklamada, kurumunun 12 ile 15 yaş grubundaki gençlere yapılan klinik testlerden elde edilen verileri dikkatli bir şekilde incelediğini ifade etti.

Raine, "Pfizer/BioNTech Kovid-19 aşısının bu yaş grubu için güvenli ve etkili olduğu ve aşının faydalarının risklerine ağır bastığı sonucuna vardık" dedi.

Öte yandan, dünyanın birçok yerinde yaşlı ve virüse karşı daha savunmasız insanlar hâlâ aşı olmayı beklerlerken, varlıklı ülkelerdeki genç insanlara aşı yapılması kaygı yaratıyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), zengin ülkelerin bunun yerine aşılarını COVAX aşı programına vermelerini talep etmişti.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU