Avrupa Konseyi’nden Türkiye’ye çözüm süreci çağrısı

AKPM Başkanı: Çözüm süreci kaldığı yerden devam etmeli

Fotoğraf: Reuters

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Maury Pasquier Türkiye’deki açlık grevlerinin sonlandırılmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada “Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması" ve "demokratik siyasetin önünün açılması" talebiyle Kasım 2018’de HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven tarafından başlatılan açlık grevinin sona erdirilmesine değinildi. 

Pasquier’in resmi web sitesinden yapılan açıklamada Leyla Güven, diğer üç milletvekili ve hapishanelerdeki yüzlerce insanın açlık grevini sonlandırdığı haberini memnuniyet ile karşılandığı belirtildi.

 

Pasquier AKPM Başkanı.JPG
Fotoğraf: AKPM resmi internet sayfası

 

Barış süreci çağrısı

Seslerini duyurmaya çalışırken hayatını yitirenlerin üzüntüsünü yaşadığını söyleyen AKPM Başkanı, siyasi ve hukuki meselelerin diyalog ve müzakere yoluyla karara bağlanması gerektiğini ifade ederek tüm taraflara barış süreci çağrısı yaptı. 

Bölgenin de normalleşmesini de beraberinde getirecek olan ve fazlasıyla ihtiyaç duyulan barış sürecini kaldığı yerden devam ettirmeye çağırıyorum.” 

AKPM Başkanı, yeni yargı stratejisin Venedik Komisyonu ve AKPM’nin verdiği tavsiyeler doğrultusunda yetkililerin eksikliklerle ilgili anlamlı adımlar atması ve bunun da siyasi yaşamın normalleşmesine katkıda bulunması temennisinde bulundu, Avrupa Konseyi’nin bu konuda Türkiye’ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU