TBB'den açıklama: Hakim Mehmet Yoylu sorunludur, haddini aşmıştır

Türkiye Barolar Birliği, duruşma sırasında avukatın mini eteğini tartışmaya açan, fotoğrafını çektirmeye çalışan hakim ile ilgili Hakimler Savcılar Kurulu'nun soruşturma başlattığını duyurdu

Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde hakim Mehmet Yoylu'nun bir kadın avukatın etek boyunu tartışmaya açması, bunu tutanağa geçirtmesi, ardından da fotoğrafını çektirtmeye çalışmasına Türkiye Barolar Birliği'nden tepki geldi. 

"HSK soruşturma başlattı"

Açıklama şöyle:

İstanbul Anadolu Adliyesi İş Mahkemesinde üzücü bir olay yaşanmıştır.

Mahkemenin hakimi, bir kadın avukatın kıyafetine karışmıştır. Yetkisini kötüye kullanmıştır. Mahkemesini küçük düşürmüştür. Aynı zamanda meslektaşımızı bu şekilde baskı altına almış ve taciz etmiştir. Yargılama yaptığı işi bırakıp, meslektaşımızı kılığı kiyafeti yüzünden yargılamaya kalkışmıştır. Hatta fotoğrafını çekmeye teşebbüs etmiştir.

Bu hakim daha önce Balıkesir’de bir meslektaşımıza kürsüden hakaret edip onu darp etmiş olan bir kişidir. Sorunludur. Bugün yaşanan olay bu kişinin hakimlik görevine o olaydan sonra devam ettirilmiş olmasının sonucudur.

HSK ile derhal görüştük. HSK, hakim hakkında şu an itibariyle soruşturma açmıştır. Meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Kuşkusuz bu olayı sonuna kadar takip edeceğiz.

 

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, bir de sesli mesaj yayınladı. Feyzioğlu, "Bu sabah bir kadın meslektaşımız kılığı kıyafeti yüzünden hakimin tacizine, saldırısına, mobbing’ine uğradı. Etek boyu ölçüldü bir meslektaşımızın, iğrenç bir şey bu, bu hakimi kınıyoruz” dedi.

HSK ile görüştüğünü ve Kurul’un soruşturma açıldığını söyleyen Feyzioğlu, “Bu çok iğrenç bir olay, hiçbir zaman bir meslektaşımızı bu hadsize yem yapmayız. Bir hakim kimsenin kılık kıyafetine karışamaz, haddini aşmıştır” diye konuştu. 

Hakim Yoylu’nun daha önce bir avukatı dövdüğünü hatırlatan Feyzioğlu, “Biz bu hakimi yakından tanıyoruz. Bu kişinin hakimlik mesleğine o iğrenç olaydan sonra devam etmesi bizi bugünie getirdi” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU