Erbakan: Sedat Peker'in iddiaları araştırılmalı, üzeri örtülmeye çalışılıyor

Parti genel merkezinde konuşan Erbakan, Türkiye'de geçim sıkıntısının arttığını vurgulayarak, yaklaşık 6 milyon hanenin temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyledi

Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de geçim sıkıntısının arttığını söyleyen Erbakan, yaklaşık 6 milyon hanenin temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyledi.

Hükümetin görevinin, toplanan vergileri adil şekilde yerli yerinde kullanmak olduğunu belirten Erbakan, Türkiye'nin dünyada en fazla genç işsizlik oranına sahip ülkelerden biri olduğunu, Kovid-19 süreciyle birlikte Türkiye'deki işsiz sayısının yaklaşık 11 milyona ulaştığını savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pandemi sürecinde vatandaşa verilen desteğin yapılan zamlarla geri alındığını ileri süren Erbakan, "Hükümetin görevi, vatandaşın sağ cebine koyup sol cebinden çıkarmak değil, finansal kaynakları mali kaynağa dönüştürüp bunu millete aktarmak ve aynı zamanda eldeki imkanları, toplanan vergileri adil bir şekilde yerli yerinde kullanmaktır" dedi.

"Mümkün olduğunca üzeri örtülmeye çalışılıyor"

Organize suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker'in iddialarının araştırılması gerektiğini ifade eden Erbakan, şöyle konuştu:

Bu noktada bunların üzerine gidilmesi, gerçeğin ortaya çıkarılması, suçu işlemiş biri varsa, kim olursa olsun hangi partiden olursa olsun, gerekli cezaya çarptırılması, eğer bu iddialar iftira ve yalansa herkesin içinin rahat etmesi ve bu suçlanan kişilerin aklanması gerekir. Bir hukuk devletinde, gelişmiş bir demokraside yapılması gereken budur. Maalesef Türkiye'de bu şekilde olmuyor. Mümkün olduğunca bunun üzeri örtülmeye çalışılıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU