Netflix: Kürtaj yasağı yürürlüğe girerse Georgia’yı terk ederiz

Kürtaj tasarısının yasalaşmaması için mücadele edeceğini belirten Netflix, bu konuda görüş bildiren ilk Hollywood yapım şirketi oldu

Fotoğraf: AFP

Hamileliklerde 6. haftadan itibaren kürtaj yasağı öngören yasa tasarısıyla gündeme gelen ABD’nin Georgia eyaleti, Netflix’i de harekete geçirdi. Şirket, tasarının yasalaşması halinde bu eyaletteki yatırımını yeniden gözden geçireceğini açıkladı.

Netflix’in Genel İçerik Sorumlusu Ted Sarandos, CNBC’ye yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Georgia’daki prodüksiyonlarımızda görev alan çok sayıda kadın çalışanımız var. Milyonlarca kadınla birlikte onların hakları da bu yasayla ciddi şekilde kısıtlanacak. Bu nedenle Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği ve ve diğer sivil toplum kuruluşlarına mahkeme sürecinde destek vereceğiz. Tasarı henüz yasalaşmadığından Georgia’daki çekimlere devam edeceğiz. Öte yandan bunu tercih etmeyen iş ortaklarımız ve sanatçılarımızı destekleyeceğiz. Eğer yasak yürürlüğe girerse Georgia’daki yatırımımızı yeniden düşüneceğiz.”

Netflix böylece kürtaj yasağına ilişkin görüş bildiren ilk büyük Hollywood yapım şirketi oldu.

“Kalp atışı” yasası olarak anılan tasarı, bebeğin kalp atışının tespit edilmesi halinde kürtajı yasaklıyor. Tasarı, kürtajı suç sayarak bu işlemi uygulayan doktorlara hapis cezası öngörüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film endüstrisi için en bilinen yer güney Kaliforniya olsa da, Georgia da sinema filmi ve dizi çekmek için başvurulan önemli lokasyonlardan biri olarak öne çıkıyor. Eyalet, cazip vergi teşvikleriyle sektörü bölgeye çekiyor.

Film endüstrisi Georgia eyaleti için önemli bir gelir kaynağı. Endüstrinin geçen yıl eyalet ekonomisine katkısı 9 milyar dolar’dan (yaklaşık 54 milyar TL) fazla oldu.

Georgia’da çekilen projeler arasında “Black Panther” ve “Avengers: Sonsuzluk Savaşı” (Avengers: Infinity War) gibi yapımlar yer alıyor. Netflix de, “Queer Eye” adlı programın çekimini bu eyalette gerçekleştirdi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU