Vatikan Başbakanı IKBY'yi ziyaret etti, Barzani ile görüştü

Vatikan Başbakanı Kardinal Pietro Parolin, bölge için kendisinin ve ülkesinin dua ettiğini söyledi

Vatikan Başbakanı Kardinal Pietro Parolin, üç günlük Irak ziyaretinin son gününü Erbil'e ayırdı. Bağdat temaslarından sonra IKBY’ye geçen Parolin, Mesut Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani ve Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani’nin yanı sıra bölgedeki Hristiyan temsilcileriyle bir araya geldi. Kardinal Parolin, Erbil’deki Mar Yusuf Kilisesi’nde ayine katıldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) eski Başkanı Mesud Barzani ile görüşen Parolin, IKBY ve Irak’taki Hristiyanları koruma yönündeki çabalardan dolayı Barzani'ye teşekkür etti.

Musul’da güvenliğin sağlanması ve bölge halkının evlerine dönebilmesini umduğunu söyleyen Vatikan Başbakanı, “Erbil ve Bağdat arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözülmesinden yanayız. Bu konuda Başkan Barzani’den umutluyuz” dedi.

Terörle mücadelenin sahada olduğu gibi ideolojik anlamda da yapılması gerektiğine dikkat çeken Parolin, “Ben ve ülkem Kürdistan halkı için dua ediyoruz” dedi.

“Hayatta ve ölümde birlikteyiz”

Barzani ise, “Uluslararası toplum Hristiyan kardeşlerimizin kendi ülkelerinde kalmasını teşvik etmeli. Ülkeyi terk etmek yanlış bir davranıştır. Terör örgütü IŞİD’in saldırıları sırasında Hristiyan kardeşlerimize hepimizin ortak kaderi paylaştığını ilettik. Hayatta ve ölümde birlikteyiz dedik” ifadelerini kullandı.
 

DAHA FAZLA HABER OKU