Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya gittiği dönemin gümrük kayıtlarında maske de test kiti de yok

Salgın sonrası yayımlanan tebliğe göre Türkiye'den giden maskenin gümrük kayıtlarında yer alması gerekiyor

Fotoğraf: Twitter

Hakkında organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla yakalama kararı olan Sedat Peker'in uyuşturucu suçlamalarıyla gündeme gelen eski başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın Venezuela ziyaretine ilişkin gümrük kayıtlarında maske sevkiyatına rastlanmadı.

Sedat Peker, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın 'yeni uyuşturucu güzergâhını kurmak için Venezuela’ya gittiğini' iddia etmişti.  Binali Yıldırım da, korona salgınının tüm dünyada zirve yaptığı dönemde oğlunun hayır amacıyla yol masraflarını da kendi cebinden karşılayarak Venezuela’ya maske ve korona test kiti götürdüğünü açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Maske tebliğ edilmek zorunda

Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin, söz konusu ziyaretin üç ay öncesini de kapsayan 1 Ekim-31 Aralık 2020 tarihleri arasındaki gümrük kayıtlarına dayandırdığı haberine göre Venezuela’ya maske sevkiyatı yapılmamış.  Salgın sonrası yayımlanan tebliğe göre Türkiye'den giden maskenin gümrük kayıtlarında yer alması gerekiyor. Yurtdışına çıkarılacak 50'den fazla maske için prosedürlere uyulması bir zorunluluk.

Test kiti gönderimiyle ilgisi yok

Aynı dönemde yapılan 1500 adetlik test kiti gönderiminim de Türkiye ve Venezüella’daki iki firma arasındaki ticari faaliyet olduğu belirlendi. Test kitlerini, sağlık kuruluşlarına yönelik test ürünleri satışı yapan Venezuela’daki bir şirkete gönderen İstanbul merkezli firmanın sicil bilgileri incelendiğinde, iş insanı Erkam Yıldırım ile bağlantısının bulunmadığı görülüyor. 

 

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU