Salih Müslim: İlk günden bu yana Türkiye’nin hassasiyetlerine dikkat ediyoruz

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Sözcüsü Salih Müslim, Abdullah Öcalan’ın Suriye’de ‘rol almasının’ kendilerinin de isteği olduğunu söyledi

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Sözcüsü Salih Müslim / Fotoğraf: Reuters

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’nin (Rojava) hassasiyetlerini çiğnediğini söyleyen PYD Sözcüsü Müslim Hawar Haber Ajansı'na konuştu.

Müslim, “İlk günden bu yana Türkiye’nin hassasiyetlerine dikkat ediyoruz. Türkiye de bu konuda ölçülü olmalıdır. Hiçbir devlete saldırı girişimimiz olmadı ve asla düşmanlığı kabul etmedik” dedi.
 

ocalan.jpg

Abdullah Öcalan 8 yıl aradan sonra 2 Mayıs’ta avukatları ile görüştü 


Öcalan’ın çağrısının aynı zamanda Türkiye’ye bir mesaj olduğunu ifade eden Müslim, devamında şu yorumda bulundu:

“Artık Kürt halkının iradesine saygı duyulmalıdır. Türkiye’nin saldırıları, işgali ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik tehditleri hassasiyetleri çiğnediğinin göstergesidir.”

Müslim, Öcalan’ın Suriye ve Ortadoğu’da “rol almasının” kendilerinin de isteği olduğunu belirtti. “Suriye ve Ortadoğu için kalıcı bir çözüm ve huzur isteyenler Sayın Öcalan’ın pozitif rolünü göz ardı etmeyi bırakmalıdır” dedi. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan 2 Mayıs 2019'da avukatlarıyla yaptığı görüşmenin ardından bir mesaj göndermiş, 6 Mayıs'ta okunan mesajda “İnanıyoruz ki Suriye Demokratik Güçleri (DSG) kapsamında Suriye’deki sorunların çatışma kültüründen uzak durularak; içinde bulundukları konumun, durumun Suriye’nin bütünlüğü çerçevesinde Anayasal güvenceye kavuşturulmuş yerel demokrasi perspektifinde çözüme ulaştırılması amaçlanmalıdır. Bu bağlamda Türkiye’nin hassasiyetlerine de duyarlı olunmalıdır” demişti. 

DAHA FAZLA HABER OKU