Ekrem İmamoğlu tokat attı tartışması: Gürsel Tekin görüntünün montajsız halini paylaştı

“Ekrem İmamoğlu vatandaşa tokat attı” iddiasına konu olan görüntüleri yayınlayan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin "İmamoğlu’na iftira atıyorlar” dedi

Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği esnafla yaşadığı tartışma terör örgütleri ile ilgili yaptığı açıklamanın "sosyal medyada montajlanan" görüntülerine ilişkindi.

İmamoğlu, montaj yapıldığını söylediği görüntülerin orijinal halini cep telefonundan açarak karşısındaki vatandaşa uzattı. “Bu ülkeyi başkalarıyla yönetmen için mi biz bu eli tuttuk” diyen esnaf görüntüleri izlemeye ikna olmadı.

İkili arasındaki tartışma bir süre devam ederken, görüntüler bazı medya kuruluşlarınca “Ekrem İmamoğlu vatandaşa tokat atıp, hakaret etti” başlığıyla servis edildi.

CHP’li Gürsel Tekin, bunun üzerine videonun montajsız halini kişisel sosyal medya hesabından paylaşarak “Bu arsızların yalanı bitmez ama millet bunların ne olduğunu görsün” yorumunda  bulundu:

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu'nun izletmek istediği görüntüler Habertürk canlı yayınında kendisine yöneltilen “PKK'ya ve FETÖ’ye yabancı basının İstanbul seçimleri üzerinden tartıştığı meselelere ilişkin bir mesajınız olur mu?” sorusuna ilişkindi. İmamoğlu'nun soruya verdiği yanıt montajlanarak terör örgütlerine "Gelin Türkiye’yi beraber yönetelim" çağrısı yaptığı iddia edildi.

İmamoğlu'nun “Gelin Türkiye’yi beraber yönetelim" diye başlayan cümlesi "24 Haziran’da yetki alan AK Parti. Ne bekası? Kim daha vatansever? Bu ülkenin 82 milyon vatanseveri var. Terör örgütlerine karşı hep beraber dimdik ayaktayız” ifadeleri ile sona ermiş ancak söz konusu videoda yer almamıştı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU