Süleyman Soylu: Ekrem Bey bana takmış, sinirli zaten son zamanlarda, demin de bir çocuğu tokatladı

Bakan Soylu, Kağıthane Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde Çatalzeytin Spor Kulübü'nü ziyaretinde konuştu

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun büyükşehir belediyesindeki verilerin kopyalanması talimatını eleştiren Soylu, bu durumun hukuken, ahlaken ve yöneticilik açısından da yanlış olduğunu söyledi.

"Son zamanlarda Ekrem Bey bana takmış. Sinirli zaten son zamanlarda. Demin de bir çocuğu tokatladı biliyorsunuz. Çocuk anlatmak istiyor ona, 'ukalalık yapma' diyor. Şunu ifade edeyim; ona bir şarj doldurdular, şarjı bitti. Şimdi 31 Mart'a kadar dolu, bir de öz güven patlamasına girdi. Güç zehirlenmesi diyoruz biz ona. Güç zehirlenmesine girdi, kimseyi takmıyor. Diyor ki, 'Süleyman Soylu, senin İstanbul'da ne işin var' diyor. 'Otursana Ankara'da, İçişleri Bakanlığında görevini yapsana' diyor. Olan benim çocuklara oldu, İstanbul'a gelemeyecekler. İzni ondan alacağız bundan sonra. Peki sen bunu söylerken ben şunu sana sormam mı? Ben 2,5 yıldır İçişleri Bakanıyım, Gabar'a giderken, Cudi'ye giderken, Kabar'a giderken, Bestler Derelerine giderken, Çukurca'ya giderken, Şemdinli'ye giderken, Tendürek Dağı'na çıkarken, Ağrı Dağı'na çıkarken o zaman bana sorsaydın niçin oralara gidiyorsun diye."

Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin önemine değinirken, "Günde 3-4 saat uykuyla ayakta kalsam da hem işimi yaparak, hem de İstanbul'un geleceğiyle ilgili ve İstanbul'un yarınlarıyla ilgili bildiğimi anlatmak benim görevim." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım'ın ülke genelindeki hizmetlerinin herkes tarafından bilindiğine işaret eden Soylu, "Binali ağabey 17 yıldır sıtkı sadakatle bir kere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlığını yapıyor. Satmamış, üzerine ne kadar gelinirse gelinsin yolundan sapmamış ve bu millete de hizmetkar olma konusunda imtihanını başarıyla vermiş. Türkiye'nin her tarafında birçok da eseri var." diye konuştu.

Terör eylemleri

İstanbul'da 31 Aralık 2016 tarihinden bu yana terör eylemi yaşanmadığını söyleyen Soylu, şöyle devam etti:

"En son Reina olayı oldu ki ne yapmamıza rağmen? DHKP-C'ye, PKK'ya, DEAŞ'a tarihi darbeler vurmamıza rağmen Allah'a hamdü senalar olsun ki ülkemin her tarafında huzur var. Doğu ve Güneydoğu'da huzur var bugün. Bakın, HDP 2014'de kazandığı belediyelerin yarını bize kaybetti. Hem de en güçlü yerleri, 'kaybetmeyiz' diye baktıkları yerleri. Sabırla, metanetle, iyi niyetle, hizmetkarlıkla, orada güvenliği ve huzuru oluşturarak oradaki kardeşlerimize elimizi uzattık, onlar da 'artık biz terör örgütünden illallah dedik' dediler. Şimdi Türkiye'nin her tarafında bugün huzur var. İstanbul'a 2016 yılında 9 milyon 300 bin turist geliyordu, bugün toplam 13,5 milyon 2018 yılı sonu, bu yılın sonu itibariyle 15 milyon turist gelecek. Antalya'ya aynı, 6,5 milyon turist geldi, bu yılın sonu 16 milyon turist gelecek Allah'ın izniyle. Mardin'de turist 5 katına arttı. Tunceli, Doğu ve Güneydoğu'nun en iyi yükselen şehirlerinden birisi haline geldi. Nasıl? Huzuru getirerek."

 

Ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU