350 kişilik Boing 747'de Mumbai'den Dubai'ye tek yolcuyla uçtu

Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan'dan gelen yolculara sınırlarını kapattı

Dubai hükümetine ait olan Emirates, Birleşik Arap Emirlikleri’nin uluslararası havayolu şirketidir (Reuters)

Tarifeli sefer düzenleyen uçaktaki tek yolcu olduğunu fark eden bir seyahatçi özel jet deneyimi yaşadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hindistan'ın Mumbai şehrinden Dubai'ye uçan Emirates'e ait 350 koltuklu Boeing 777 uçağı, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) girişte uygulanan sınırlamaların sıkılaştırılması sebebiyle tek bir yolcu taşıdı.

Emirates'in web sitesindeki tavsiye yazısında, "Sadece aşağıdaki kategorilere tabi olan yolcuları Dubai'ye girişine izin verilecektir: Diplomatik görevde yer alanlar, BAE altın vize sahipleri, BAE vatandaşları, uygun makamlarca BAE'ye giriş izni verilen veya muaf tutulan yolcular ile geçerli Kovid-19 PCR test sertifikasına sahip iş maksatlı uçuş yolcuları" ifadelerine yer verildi.

Dönen BAE vatandaşları haricinde, son 14 gün içinde Hindistan, Bangladeş, Pakistan ve Sri Lanka'ya seyahat etmiş veya bu ülkelerde aktarma yapmış yolcuların Dubai'ye seyahati veya Dubai'den başka noktalara aktarma yapmaları kabul edilmeyecektir.

Mumbai Havalimanı'nın 19 Mayıs'taki EK-501 sefer sayılı uçuşta sadece tek bir yolcunun yer aldığını teyit ettiği belirtildi.

Mumbai Havalimanı kaynakları, Hindistan merkezli Asian News International'a (ANI) verdikleri demeçte, "Emirates'in EK-501 uçağı Mumbai Havalimanı'ndan Dubai'ye tek yolcuyla hareket etti" dedi.

Uçak, Hindistan Standart Saatiyle (IST) 04.30'da kalktı.

BAE kısıtlamaları, Hindistan'da kaynağının ülkede olduğu düşünülen daha bulaşıcı bir koronavirüs varyantı sebebiyle Kovid-19 görülme oranlarının yükselmeye devam etmesi üzerine uygulanmaya başlandı.

Aynı varyant Birleşik Krallık'ta (BK) da endişeye yol açarken, belirli bölgelerdeki enfeksiyon sayısında yeni mutasyonla bağlantılı artışlar yaşanıyor.

Hükümet geçen hafta, BK genelindeki 8 yüksek Kovid-19 bölgesindeki sakinlerine yerel alanlarının dışına çıkmamalarını ve kapalı ortamlarda sosyalleşmeden kaçınmalarını söyledi. İşçi Partisi'yse sözkonusu hamleyi "gizli tecrit" olarak nitelendirdi.

Daha sonra sözkonusu tavsiyesinden U dönüşü yapan hükümetin, yeni kurallar getirmeden önce yerel makamlara ve halk sağlığı kurumlarına danışmadığı anlaşılıyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (DHSC), kamuoyundaki tepki üzerine seyahat tavsiyesinin değiştirildiğini doğruladı.

Sağlık Bakanlığı ifade üzerinde son önerilerin sadece tavsiye olduğunu açıkça belirtecek şekilde değişiklik yapılacağını açıkladı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU