NBA'den striptiz kulübüne giden yıldız basketbolcuya 50 bin dolar ceza

"Olaylara ilişkin gerçekler çok farklı"

Kristaps Porzingis, Dallas Mavericks'te forma giyiyor (AFP)

NBA yönetimi, pazar günü bir striptiz kulübüne giden basketbol yıldızı Kristaps Porzingis'e, Kovid-19 kısıtlamalarını ihlal ettiği gerekçesiyle 50 bin dolar (yaklaşık 420 bin TL) para cezası verdi.

Los Angeles Lakers'ın süperstarı LeBron James, geçen hafta bir tekila firmasının tanıtım etkinliğine katılmıştı. Lig yönetimi, James'in protokolleri çiğnediğine karar vererek bir soruşturma başlatmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak NBA sözcüsü Mike Bass 24 Mayıs'ta, James'in etkinliğe kısa süreliğine katıldığını ve konukların ya aşı yaptıran ya da Kovid-19 testi negatif çıkan kişilerden oluştuğunu belirtip herhangi bir ceza verilmesine gerek olmadığını söylemişti.

Dolayısıyla Porzingis'e verilen ceza tepki çekti. Spor muhabiri Shams Charania'nın ulaştığı Bass, bu konuya bir açıklık getirdi.

Sözcü, "Bu olayı, LeBron James de dahil olmak üzere diğer oyuncuların yaptığı ihlallerle karşılaştırma isteğini anlıyoruz. Ancak olaylara ilişkin gerçekler çok farklı" dedi ve şöyle devam etti:

James, aşılanan veya Kovid-19 testi negatif çıkanlar kişilerin bulunduğu bir açık hava etkinliğine gitti ve kısa süre kaldı. NBA, her protokol ihlalini ayrı ayrı inceliyor ve olaya ilişkin gerçeklerle koşullara göre karar veriyor.

NBA'in danıştığı uzmanlar, Porzingis'in Kovid-19 riski oluşturmadığını bildirdi. Aşı yaptıran oyuncunun karantinaya alınmamasına karar verildi. Yıldız isim herhangi bir maç kaçırmayacak.

 

Independent Türkçe, New York Post, USA Today, Eurohoops

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU