Megadeth, cinsel istismar iddialarının ardından David Ellefson'ı kovdu

Megadeth'in Twitter hesabından yapılan önceki açıklamada gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilmişti

Ellefson, 59. Grammy Ödülleri töreninde "En İyi Metal Performansı" dalında grubun aldığı ödülü tutan Mustaine'in solunda yer alıyor (Reuters)

Heavy metal grubu Megadeth, reşit olmayan biriyle cinsel içerikli yazışmalar yaptığı için grubun kurucu üyelerinden David Ellefson'la yollarını ayırdığını açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan grup konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Hayranlarımıza, David Ellefson'ın artık Megadeth'le çalmadığını ve onunla resmi olarak yollarımızı ayırdığımızı bildiriyoruz. 

Yaşananları tüm ayrıntılarıyla bilmesek de zaten gergin bir ilişkiyle çoktan ortaya çıkan şey birlikte çalışmayı, ilerlemeyi imkansız kılmak için yeterli.

Söz konusu açıklama grubun solisti ve gitaristi 59 yaşındaki Dave Mustaine'in imzasını taşıyor. Açıklamada ayrıca "Yeni müziğimizi dünyayla paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Neredeyse tamamlandı" ifadeleri yer aldı. 

 

 

Ellefson'ın reşit olmayan biriyle yaptığı iddia edilen konuşmaların ekran görüntüleri ve videoları bu ay internette paylaşıldıktan sonra gündeme geldi. Ellefson söz konusu kişinin reşit olmadığı ve konuşmaların rıza dışında gerçekleştirildiği yönündeki iddiaları reddetti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

56 yaşındaki bas gitarist grubu 2002'de bırakmış ancak 2010'da geri dönmüştü. 

Variety'nin haberine göreyse müzisyen şu an gizli olan Instagram hesabından görüntülerin "bunları alma veya paylaşma yetkisi bulunmayan üçüncü bir tarafın kötü niyetle yayımladığını" yazdı. 

Ellefson, "itibarıma, kariyerime ve aileme azami zarar verecek şekilde bağlam dışına çıkarılan ve maniple edilen özel, yetişkin içerikleri" paylaştıklarını öne sürdü. 

 

 

Grubun hesabından daha önce yapılan bir başka açıklamada ekibin iddialardan haberdar olduğu ve gelişmelerin yakından takip edildiği ifade edilmişti. 

 

Independent Türkçe, The New York Post, Variety

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU