Kültürel temellük eleştirilerinin odağındaki Justin Bieber saçlarını kazıttı

Pop yıldızı bu yıl saç stilini değiştirdikten sonra kültürel temellükle suçlanmıştı

Justin Bieber, Friends ekibinin yeniden bir araya geleceği yapıma katılacak (Instagram/Justin Bieber)

Justin Bieber rastalı tarzına dair tartışmaların ardından yeni görünümünü paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pop şarkıcısı nisanda sosyal medyada rastalı saçlarıyla çekilmiş fotoğraflarını paylaştıktan sonra kültürel temellük suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı.

27 yaşındaki Bieber daha önce 2016'da cornrows tarzı saçıyla görüntülendiğinde de eleştirilere maruz kalmıştı.

2016'da CNN'e konuşan yazar ve konuşmacı Feminista Jones, “Kültürel temellük güç dinamiğiyle ilgili. Güç ve ayrıcalığa sahip kişiler, ezilenlerin uzun zamandır marjinalleştirildiği gelenek ve görenekleri 'Bu yeni ve havalı bir şey' diyerek 'muteber kılmaya' karar veriyorsa ciddi sorunlarımız var demektir" ifadelerini kullanmıştı.

Doğal saç kuruluşu Halo Collective'in kurucu ortağı ve yasal ve politik organizatörü Stephanie Cohen, nisanda The Guardian'a konuşarak şunları söylemişti:

Ana akım medyada siyahi saç modelleri kullanan beyaz birini gördüğümde, bu beni kızdırıyor.

Kızgınım çünkü bir siyahi saçını bu şekilde kullandığında bu standart mevcut değil. Tarihsel olarak çok önemli bir şey taşıyıp saç tarzının ifade ettiği şeyin arkasındaki mücadeleleri görmezden gelemezsiniz.

Bieber tarzına dair karşılaştığı son tepkilere doğrudan cevap vermezken mayısın büyük kısmında saçlarını rastalı halde tutmaya devam etmişti. Şimdiyse Instagram'daki yeni fotoğraflarında saçlarını kazıttığı görülüyor.

 

 

Şarkıcı yeni tarzıyla eşi Hailey Bieber'la birlikteyken görüntülendi ve fotoğrafın altında "Mutlu Pazarlar" ifadeleri yer aldı.

Bieber'ın bir dizi arkadaşı şarkıcının görünüşüne dair yorum yaptı. One Republic'in solisti Ryan Tedder "tıraşlı birader" yazdı.

Moda tasarımcısı Jerry Lorenzo, "İyi görünüyor kardeşim" yazdı.

Bieber son gönderisinden sadece 7 saat önce, saçları hala rastalıyken Kendall Jenner'ın yeni tekila markası 818'in lansman partisine katıldığının görüldüğü başka bir fotoğraf paylaşmıştı.

Jenner da Meksika'da örgülü saçlarıyla kot pantolon ve büyük boy bir gömlek giyip boynuna kovboy şapkası astığı görülen 818 kampanyası da dahil olmak üzere birçok kültürel temellük iddiasıyla karşı karşıya kalmıştı.

Jenner o günden bu yana Intsagram sayfasında viski markasını tanıtan yorumları kısıtladı veya engelledi.

Bieber, Kendall Jenner'ın kız kardeşleri Kylie Jenner ve Kim Kardashian'ın yanı sıra Kate Hudson ve Katy Perry'yle birlikte lansman partisine katılan bir dizi ünlü sima arasındaydı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/celebrity-news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU