İzmir Barosu’ndan Peker, Soylu, Yıldırım ve Ağar hakkında suç duyurusu

Sedat Peker'in 7 ayrı videoda dile getirdiği iddialarla ilgili olarak Peker'in yanı sıra Süleyman Soylu, Mehmet Ağar ve Tolga Ağar ile Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulunuldu

İzmir Barosu suç duyurusunda Sedat Peker videolarında iddia edilen uyuşturucu ticareti, cinayet, tecavüz, yağma ve diğer benzeri iddiaların soruşturulmasını istedi / Kolaj: Independent Türkçe

İzmir Barosu, Sedat Peker, Süleyman Soylu, Mehmet Ağar, Tolga Ağar ve Erkan Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baro'dan yapılan açıklamada, organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla aranan Sedat Peker'in 7 ayrı videoda dile getirdiği iddialarla ilgili olarak, Sedat Peker, Süleyman Soylu, Mehmet Ağar, Tolga Ağar, Erkan Yıldırım ve videolar incelenip gerekli araştırmalar yapıldığında savcılıkça tespit edilecek diğer kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğu ifade edildi.

Baronun başvurusunda, videolarda iddia edilen uyuşturucu ticareti, cinayet, tecavüz, yağma ve diğer benzeri iddiaların soruşturulması istendi.

“Soylu istifa etmeli”

 “Soruşturmanın selameti açısından, söz konusu iddiaların odağında bulunan Süleyman Soylu'nun amir sıfatıyla soruşturmayı sürdürecek kişilerin üstü konumunda bulunması sebebiyle derhal İçişleri Bakanlığı görevinden alınması, soruşturmanın hızla başlaması gerekmektedir” çağrısına da ver verilen İzmir Barosu’nun açıklamasında şu ifadeler yer verildi:

“Türkiye Cumhuriyeti, söz konusu süreci etkin ve etkili bir soruşturma yürüterek çözmek zorundadır. Aksi durum; hukukun tamamen ortadan kalktığı, güçlü olanın, illegal işlere bulaşanın sözünün tek geçer akçe kabul edildiği bir ülke gerçeği ile toplumu baş başa bırakacaktır. Bunun kabulü asla mümkün değildir. İzmir Barosu; ülkesine, yurttaşlarına ve meslektaşlarına karşı sahip olduğu tarihsel sorumluluk nedeniyle, yürütme ve yasamanın temsilcileri ile bunların yakınlarının organize suç örgütü liderleriyle geliştirdikleri hukuk dışı ilişkiler ağının açığa çıkması, iddia edilen uyuşturucu ticareti, cinayet, tecavüz, yağma ve diğer benzeri suçların ivedilikle soruşturulması için söz konusu başvuruyu yapmış bulunmaktadır”

Sedat Peker, yayınladığı 7. Videoda, Mehmet Ağar’ın çeşitli faili meçhul cinayetlerin azmettiricisi olduğunu öne sürmüştü. Ayrıca eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’a da uyuşturucu kaçakçılığı konusunda bazı suçlamalar yöneltmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU