Öykü Arin'e annesinden nakledilen ilik uyum sağlamadı

Öykü Arin'e, 10 gün içerisinde tam uyumlu uygun donör bulunmaması halinde bu kez babasından yarı uyumlu ilik nakli yapılacak

Fotoğraf: AA

Antalya'da 41 gün önce annesinden nakledilen iliğin Öykü Arin Yazıcı'nın vücuduyla uyum sağlamadığı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen yıl kasım ayında Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan Öykü Arin'in annesi Eylem Şen Yazıcı ve babası Çağdaş Yazıcı'nın Türkiye ve yurtdışında başlattığı "Öykü Arin'e Umut Ol" kampanyasında aranan tam uyumlu ilik bulunamadı.

Hastalığın organlarına zarar vermemesi için 4 yaşındaki Öykü Arin'e 18 Nisan'da annesinden yarı uyumlu nakil yapıldı.

İlaç tedavisi devam eden Öykü Arin'e yapılan naklin başarısızlıkla sonuçlandığı öğrenildi. Öykü Arin'e 10 gün içinde tam uyumlu donör bulunmaması halinde bu sefer de babasından yarı uyumlu ilik nakli yapılacağı belirtildi. 

Annesinden nakledilen iliğin uyum sağlamadığı haberi, Öykü Arin'e uygun donör bulunması amacıyla ailesi tarafından sosyal medya hesabından paylaşıldı.
 


Doktorların Öykü Arin'e babası Çağdaş Yazıcı'dan kısa zamanda yarı uyumlu nakil şansını deneyecekleri aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Eğer babadan yarı uyumlu nakil de başarılı olmazsa tek umudumuz yabancı bir donörle eşleşme olacak. Sağlık Bakanlığı'nın elinde yüz bine yakın çalışılmamış numune var ve Öykü Arin'in umudu onlardan biri olabilir. Bu nedenle söz konusu numunelerin ivedilikle incelenmesi için tüm yolların açılması gerekiyor.  Bu süreçte sadece Öykü Arin'in değil kök hücre nakli bekleyen pek çok hastanın da sesi olmaya, umudu olmaya çalıştık." 


Independent Türkçe / AA 

DAHA FAZLA HABER OKU