Bugün yayınladığı videoda bahsetmişi... Sedat Peker'in kardeşi gözaltına alındı

Peker, gözaltı sonrası “Korkut Eken’le Mehmet Ağar’ı neden gözaltına almıyorsunuz, sadece benim kardeşimi alıyorsunuz?” mesajını paylaştı

 Organize suç örgütü elebaşı olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker ile koruması, Muğla'nın Fethiye ilçesinde gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Peker'in kardeşinin Kayaköy Mahallesi'ndeki kiraladığı villada kaldığını belirledi.

Atilla Peker (52) ile koruması olduğu belirtilen Yunus O, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Peker'in arabasında ve kaldığı villada yapılan aramada ruhsatsız tabanca ile iki şarjör ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Anadolu Ajansı (AA) Peker'e yapılan operasyonun görüntülerini servis etti.

Sedat Peker'den açıklama

Gözaltı sonrası Sedat Peker, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

Devletin kutsallığına inanmış olan şahsım tarafından bunu söylemek çok acı. Ancak namusu maaşı kadar olan bazı bürokratlar; korkut ekenle mehmet ağarı neden gözaltına almıyorsunuz, sadece benim kardeşimi alıyorsunuz?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bugünkü videosunda adı geçti

Türkiye’nin gündemine oturan videolar yayınlayan Sedat Peker, bugün 1990’lı yıllarda katledilen gazeteci Kutlu Adalı hakkında bazı açıklamalar yapmıştı. Peker’in bu açıklamasında kardeşi Atilla’nın da adı geçiyordu.

Peker’in söz konusu ifadeleri şöyle:

1996’da Kutlu Adalı’nın cinayetine değineceğiz dedik. Söz namus. Biz o zaman Mehmet Ağar, Korkut Eken hep beraberiz. Çocuğuz o zaman. Bana genelde iş adamlarını yönlendiriyorlar, faili meçhullerden ziyade. Onları da anlatacağım. Bana dedi ki, "Kıbrıs'ta bir adam var, Kıbrıs'ı Rumlara satmak istiyor." Dedim sana öz kardeşimi vereceğim, Atilla Peker'i. Uzmandır, sokaklarda yetişmiştir.

Yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Adam namuslu adam, bu günleri görmüş, namuslu adam. Rumlara Kıbrıs'ı satacağı yok. Hep böyle yapıyorlar vatanseverlik, vatanseverlik milleti çoşturuyorlar, herkesi birbirine sokuyorlar. Aradan zaman geçti, döndüler üç dört gün sonra. Denk gelinemedi. Korkut abiyle konuştuk. Dedi sonra gideceğiz. Onlara bağlı başka bir ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abiyle, "Halloldu o iş" dedi. Atilla Peker kanser oldu evde yatıyor, doğruyu  söyler, Öldürsek öldürdük derdim. O eşinin mücadelesini ben hep uzaktan izledim. Şimdi diyecekler niye anlatmadın. Yahu sen her gördüğünü anlatıyor musun? Hepimiz birbirimizin aynısıyız?

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU