Birliğinden ağır silahlarla firar eden Belçikalı asker İnterpol'ün listesine girdi... Türk Büyükelçiliği, ülkedeki vatandaşları uyardı

Fotoğrafları ve bilgileri İnterpol'ün internet sitesine yüklenen firari asker, "silahlı ve tehlikeli" olarak nitelendirildi

Yaklaşık 12 bin hektarlık alanda yürütülen arama çalışmalarında firari askerin izine rastlanamadı / Fotoğraf: Reuters

Belçika'da birliğinden ağır silahlar çalarak ortadan kaybolan ve 5 gündür devam eden operasyona rağmen bulunamayan "aşırı sağcı" olduğu belirtilen asker, İnterpol'ün de arananlar listesine girdi.

Fotoğrafları ve bilgileri İnterpol'ün internet sitesine yüklenen Jürgen Conings, "silahlı ve tehlikeli" olarak nitelendirildi. Conings'in "kişilere ve rejime terör saldırısı tehdidi" bulunduğu kaydedildi.

Belçika federal savcılığı, 46 yaşındaki Jürgen Conings'i ele geçirmek için Flaman bölgesindeki Limburg vilayetinde ormanlık alanda 5 gün önce başlatılan operasyonu sonlandırdı. 

Belçika makamları, firari askerin yakındaki Hollanda veya Almanya sınırını geçmesi ihtimaline karşı bu ülkelerin güvenlik kurumlarıyla temasa geçmişti.

Türk Büyükelçiliğinden vatandaşlara uyarı

Belçika'nın Kovid-19 salgınıyla mücadele tedbirlerinin koordinasyonunu yürüten virolog Marc Van Ranst'ı tehdit eden, ayrıca Limburg'da bir camiye de saldırmayı planladığı ortaya çıkan Conings hakkında Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği de bir uyarı yayımladı.

Firari askerin olası silahlı saldırısına karşı Limburg vilayetinde ve Flaman bölgesinde yaşayan Türk vatandaşlarının müteyakkız olmalarını istedi.

Büyükelçiliğin duyurusunda vatandaşların cami, dernek gibi toplu bulunulan mekanlarda gerek gördüklerinde güvenlik makamlarıyla temas halinde önlem almaları tavsiye edildi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU