Akşener’den Erdoğan’a: Saray'dan çıkın, sönen ocakları görün, sonra bir karar verin, ya damat ya millet

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'da çağrı yaptı

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in grup toplantısı konuşmasının önemli bölümleri: 

"Milletin hükümete kredisi tükendi"

“Demokrasimizin ağır yaralı olduğu bu günlerde İYİ Parti dosta düşmana bir demokrasi verdi. Haftasonu olağanüstü tüzük kurultayımızı yaptık. Kurultayımızı ülkemiz ve milletimiz için umudu bir kez daha göklere taşıdı. Henüz 2 yaşına bile girmeyen partimiz, üstün bir insan kaynağı ve demokrasi kültürüne sahip olduğunu kanıtladı… Türkiye bu iktidarı ve ortağını daha fazla kaldıramaz. Ülkenin bütün teamülleri paspas edildi. Bürokrasi vasıfsız yandaşların arpalığı haline geldi. Hazinenin damada, tarımın küfürbaza teslim edildiği ülkede sonuç tabii ki böyle oldu. Ülke siyasilere bir şans verir ama tarihin tozlu raflarına da kaldırmayı bilir. İşte o gün bu gündür. Milletimizin hükümete kredisi tükendi. Belediyelerden kaymakamlıklara lüks ve israf yuvası olmuşken milletimizin daha fazla tahammül göstermesini beklemek saflık olur… Demokrasi rant çukuruna itildi. Aslında şaşırmıyoruz. Hazinenin damada, içişlerinin müfteriye, tarımın küfürbaza teslim edildiği bir ülkede sonuç böyle olur.”

"Açıklanan her paketle ekonomi kötüye gidiyor"

“Gelelim bu haftaki “Damattan Masallar” bölümümüze… Yine bir paket açıklamış. Her pakete de üşenmeyip bir isim koyuyor… Yeni paketin adı İVME… Yani İleri Verimli Milli Endüstri’ymiş. Sanki, bugüne kadar fabrika açtılar da, adını milli endüstri koymuş. Ne ileri, ne de verimli bir endüstrimiz kalmadığının farkında bile değil. Milletin parası damada teslim edileli 10 ay olmuş, 8 tane paket açıklanmış. Ekonomi toparlanacak diye açıkladıkları her paketle, işler daha da kötüye gitmiş. Damadın 10 aylık karnesinden notlar vereyim size; 10 ayda kişi başına milli gelirimiz %19 azaldı. Enflasyon %27’ye, faizler %32’ye çıktı. OECD ülkeleri arasında, en yüksek enflasyon ve faiz oranlarında 2’inci sıraya geldik. Vatandaşımın kendi parasına güveni kalmadı, döviz mevduatlarının oranı %44'ten %54'e çıktı. Kayıtlı işsiz sayımız %43 arttı. Ülkemizin kredi risk primi %68 arttı. Bütçe açığı 30,3 milyar liradan 103 milyar liraya çıktı. Yani yorgan çektikçe çekti, ayaklar açıkta kaldı.”

"Tünelin ucunda ışık görünmez"

“Bütün bu tabloya rağmen, damat utanmadan çıkıp diyor ki; “Tünelin ucundaki ışık göründü.” 13 milyon kişinin sosyal yardıma muhtaç olduğu ülkede, tünelin ucunda ışık görünmez. Çiftçinin bir kilo buğday parasıyla, bir bardak çay içemediği ülkede, tünelin ucunda ışık görünmez. Suriye'den patates, Mısır'dan soğan ithal eden ülkede, tünelin ucunda ışık görünmez. Derdini anlatan iş insanlarının tehdit edildiği ülkede, tünelin ucunda ışık görünmez”

“17 yıldır sadece yalan ve bahane üretiyor. Bahaneler bitince, şimdi milleti azarlıyor. ‘Seni ben doyuruyorum’ diyor, ‘Kocanın işi var ya, daha ne istiyorsun?’ diyor. Çiftçisinden pazarcısına, millete ‘Terörist’ diyor. İşler istediği gibi gitmeyince de, ‘Türkiye ittifakı’ diyor, ‘Aynı gemideyiz’ diyor…”

"Ya damat ya millet"

“Türkiye dibe vurmuş, bunlar hala İstanbul’daki rantın peşindeler. Buradan Sayın Erdoğan’a sesleniyorum: Sizi, yıllarca sırtında taşıyan millete, sırtınızı dönmeyin. Unutmayın ki, siz milleti değil, bu cefakâr millet sizi doyuruyor. Onun emeğiyle sarayda yaşıyor, onun emeğiyle uçaklara biniyorsunuz. Milletin dertleriyle dertlenin. Dün yaptıklarınız, dünde kaldı. Söyleyecek yeni şeyleriniz yok. Saraydan çıkın, hayat pahalılığını görün. Yanan mutfakları görün. Sönen ocakları görün. Dağılan yuvaları görün. Umutsuz gençleri görün; Sonra da bir karar verin: ya damat, ya Millet, ya Berat, ya Millet”

"17 yılda eğitim sistemini 15 kez değiştirdiler"

“Eminim ki milleti yok sayanları milletimiz de yok sayacak. 17 yıldır iktidardalar, bu süre içerisinde eğitim sistemimizi tam 15 kere değiştirdiler. Her gelen bakan alfabeden harf çekti yeni bir isim uydurdu. Bu seferkinin adı da eğitim sistemi oldu. Sistem dediğiniz şey bir yap-boz tahtası değildir. Ülkemizin geleceğini 15 defa çöpe attılar. Her seferinde bu son diyorlar. İşin değişik yanı da 1'den 15'e kadar her yap-bozu müjde diye sundular. Anne babalar tedirgin. öğretmenlerimiz gözlerinin içine bakan evlatlarımıza sistemi anlatamıyorlar. Çünkü kendileri de anlamıyorlar. Tarih dersini hangi aklıselim zorunlu olmaktan çıkarma fikrini sundu? Evlatlarımız tarihi sizin gibi televizyon dizisinden mi öğrensin istiyorsunuz.”

"Eğitime sadece ticaret olarak bakamazsınız"

“Eğitim sistemi bir ülkenin geleceğidir. Bu konuda adım atacağınız zaman bilene sorarsınız. Milli Eğitim Şura’sını toplayın. Sendikalardan, STK’lardan görüş alın. Sayın Bakan Eğitim bürokrasisinden geliyor, liyakatli nadir bakanlardan biri. Ama o da sisteme uydu. Yardımcısı Sayın Erdoğan’ın teyzesinin oğlu. Eğitim sayesinde Mardin’den çıkan çiftçi çocuğu Aziz, bugün Nobel ödüllü Prof. Aziz Sancar olur. Eğitim sayesinde İzmit’ten yola çıkan küçük memur çocuğu Meral bugün İYİ Parti’nin Genel Başkanı olarak size hitap etme şansı bulur, bu eğitim sayesinde işçi çocuğu Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olur, Başkan olur. Bugün zenginin çocuğu her yarışa önde başlıyor. Bugünün Azizlerinin, Merallerinin iyi bir gelecek hayali bile yok. Oysa eğitime sadece ticaret olarak bakamazsınız. Eğitim hakkı her TC vatandaşının doğuştan sahip olduğu haktır. Devletin görevi fırsat eşitliği sağlamaktır. İyi eğitim hakkı dediğimiz, gençlerin ayakları üzerinde dimdik durmasını sağlamaktır. Paran varsa eğitim var paran yoksa eğitim yok, sadece diploma var. Gençlerimizin geleceğini düşünüyorsak onlara çok iyi bir Türkçenin yanında İngilizceyi, İspanyolcayı, Arapçayı, Almancayı öğretmeliyiz. Rusçayı, Çinceyi o veya bu şekilde en az bir yabancı dili öğretmeliyiz. 21. Yüzyıl Türkiye’sinde üniversiteden mezun olan en az bir yabancı dil bilmeli.”

"Erdoğan devlet yönettiğini hala anlayamadı"

“Sayın Erdoğan’ın 13 tane uçağı var adım atmadık yer bırakmadı ama dünyadan haberi yok. Dünya değişiyor Sayın Erdoğan hala kendini belediye başkanı sanıyor. Devlet yönettiğini hala anlayamadı. Üniversitelerimizi dünyanın en iyi üniversiteleriyle buluşturacağız, eğitime yeniden itibarını kazandıracağız. Bu memleketin evlatları aslında nasıl bir hazineye sahip olduklarını anlayacak. Çünkü onlara yalanlar söylemeyecek, hayallerini satmayacak, hayallerini gerçekleştirme imkanı sunacağız. Türkiye yeniden hak, hukuk ve adalet ülkesi olacak. Anadolu’yu yeniden bir bayram sofrası yapacağız.”


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU