Miami, Elon Musk'ın şehrin altında tünel açmasını istiyor

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, Musk'ın Boring şirketiyle iş yapma hususunda "çok ciddi" olduğunu söyledi

Musk, tünelleri yapma amacının trafiği rahatlatmak olduğunu söylemişti (Reuters)

ABD'nin Miami eyaletinin belediye başkanı, Elon Musk'ın Florida'daki şehir altında bir tünel açmasını istiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belediye Başkanı Francis Suarez, bölgede trafiğindeki tıkanıklığın hafifletilmesini sağlayabilmek için teknoloji milyarderinin Boring şirketiyle sözleşme imzalama hususunda "çok ciddi" olduğunu söyledi.

Bu yılın başında Tesla ve SpaceX CEO'suyla telefonda görüşen Suarez, tünelin kazılmasının 6 ay süreceğini ve maliyetinin 30 milyon dolar (yaklaşık 251 milyon TL) civarında olacağını söylemişti.

Suarez şimdi, söz konusu projenin başlatılması için gerekli satın alma belgelerinin oluşturulması sürecini yürüttüğünü ve üç ay içinde ilerlemeye hazır hale gelmeyi umduğunu belirtiyor.
 


Belediye başkanı, Insider'a yaptığı açıklamada, "Konuyu konsey üyelerimizle topluma açıyoruz, planı paylaşacağız ve neler olacağını göreceğiz" dedi.

Siyasetçi, sonrasında şehrin tünelin tasarımı, izni ve inşası için Musk'ın Boring şirketiyle birlikte çalışması gerekeceğini ifade etti.

Tünelin hizmet vermeye hazır hale gelebileceği en erken tarihse Şubat 2022.

Suarez, "Belirli bir millik mesafeyi yapabilmeleri çok fazla zaman alıyor. Gün geçtikçe daha iyi hale geliyor ve daha da hızlanıyorlar... Fakat yine de zaman alıyor" diye ekledi.

Musk elektrikli araçlar için genellikle Miami şehir merkezine giden trafiği yavaşlatan Brickell Bulvarı asma köprüsünün altından bağlanacak bir tünel inşa etmeyi önermişti.

Suarez, iddialı projeyi nasıl finanse edeceğine dair önerisini tam olarak belirtmese de, daha önce Bloomberg'e yaptığı açıklamada federal paradan yararlanmayı umduğunu söylemişti.

Başkan, projeyi sosyal medyada ilgi çekmek için tanıttığı iddialarınıysa reddetti.

Suarez, "Şaka yapma lüksüm yok" dedi.

Boring şirketi geçen ay Las Vegas tünelinin ön tanıtımını kent kongre merkezinde gerçekleştirmişti. Eleştirmenler, tünelin devrim niteliğinde bir toplu taşıma sistemi yerine, saatte 56 km hızla giderek yolcu taşıyan Tesla Model 3 araçlarından oluşan bir çevre yolu olduğunu söylüyor.

62 adet Tesla'dan oluşan bir filoyla saatte 4 bin 400 yolcu taşımak üzere tasarlanan ve 52,5 milyon dolara (yaklaşık 440 milyon TL) mal olan çevre yolu haziranda açılacak.

Hawthorne Kent Meclisi, Boring şirketine Los Angeles'taki bir tüneli genişletme izni vermişti. Sözkonusu planlarda Şikago O'Hare Uluslararası Havalimanı'ndaki projeler ve Baltimore ile Washington'ı birbirine bağlayan bir tünel de yer alıyor.

Ancak Bloomberg News'e göre şirket, nisanda Los Angeles ve Washington projelerine dair tüm atıfları kendi web sitesinden kaldırdı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU