Uzman görüşü: En mutlu kişiler, evlenmeyen ve çocuk sahibi olmayan kadınlar

Davranış Bilimci Paul Dolan’a göre evlenmeyen ve çocuk sahibi olmayan kadınlar, nüfusun en mutlu grubu

Fotoğraf: The Independent

Ünlü bir uzman, evlenmeyen ve çocuk sahibi olmayan kadınların, dünya nüfusunun en mutlu grubu olduğunu söyledi.

Londra Ekonomi Okulu’nda davranış bilimci Profesör Paul Dolan, bu gruptaki kadınların aynı zamanda, evli ve çocuklu kadınlardan daha uzun yaşadığını ve daha sağlıklı olduğunu öne sürdü.

İngiltere’de cumartesi düzenlenen film festivali Hay Festival’de konuşan Dolan, kadınlara kıyasla erkeklerin evlilikten daha çok yararlandığını belirtti.

Mutluluk ve mutluluğun nedenleriyle sonuçları üzerine özgün çalışmalar yapan Dolan kadınlara, “Evlenmezseniz daha az risk alır, iş hayatınızda daha çok para kazanır ve biraz daha uzun yaşarsınız” diye seslendi.

Dolan sözlerine şöyle devam etti:

“Evli insanlar, diğerlerine göre daha mutlu olduğunu söyleyebilir. Ancak bu cevabı yalnızca eşleri yanındayken alırsınız. Eşleri orada değilse, evliliğin sefillik olduğunu söyleyeceklerdir.”

Bu sonuca yıllar süren akademik çalışmalar sayesinde ulaştığını belirten profesör, “Eğer erkekseniz evlenebilirsiniz. Ama kadınsanız, evlenip de boş yere canınızı sıkmayın” dedi.

 

 

Dolan’ın Sonsuza Dek Mutlu (Happy Ever After) adlı kitabında yer verdiği bir araştırmada, evli olan, hiç evlenmeyen, evlenip boşanan ve dul kalan bireylerin mutluluk seviyeleri karşılaştırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Araştırmanın sonucunda, mutlu olduğunu söyleyen bireylerin, eşleri yanında olmadığında farklı görüş belirttiği ortaya çıktı.

Buna göre, evli olmayan kişiler, evli bireylerin eşleri yanında değilken verdiği ifadelere kıyasla, daha mutlu olduğunu söylüyor.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU