How I Met Your Mother'ın finaline ilk sezondan işaret eden detay neydi?

İpuçları hep oradaydı

Hulu, How I Met Your Mother'ın spin-off'u How I Met Your Father'a dair çalışmaların başladığını duyurmuştu (CBS)

How I Met Your Mother'ın sonu popüler Amerikan sitcomunun daha ilk sezonunda büyük bir ipucuyla işaret edilmişti.

Dizi, 2005'te başlayarak 2030'da oğlu ve kızına anneleriyle tanışmasına neden olan olayları anlatan Ted Mosby'in (Josh Radnor) maceralarını anlatıyordu.

Dizinin bitiminden önce Ted'in çocuklarının annesinin 2024'te öldüğü açıklanan Tracy McConnell (Cristin Milioti) adındaki karakter olduğu ortaya çıkmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ted'in arkadaşı ve eski aşkı Robin Scherbatsky'le (Cobie Smulders) tekrar birlikte olması sürpriz son olsa da ScreenRant'e göre bu final sitcomun ilk sezonunda ima edilmişti.

Dizinin ilk bölümünde Ted daha ilk buluşmalarında Robin'e aşık olduğunu söyler. Robin, Ted'le ilişkisine son verse de ikili dizi boyunca bir ayrılıp bir barıştıkları bir ilişki sürer. İkilinin kaderinde nihayetinde birlikte olacakları epey bariz olsa da hayranlar çiftin arkadaş kalacağı gerçeğini kabullenmişti. Ted ve Robin ilişkilerini ancak Tracy'nin ölümüyle, görünüşe göre bu kez temelli yeniden canlandırır.

İlk sezonun sondan bir önceki bölümü "Milk'te" gösterilen bir kitap dizideki olayları yansıtıyordu. Bölümde flört servisi Ted'e kendisi için mükemmel eşleşmeyi bulduklarını haber verir: Bas gitar çalan ve en sevdiği roman Gabriel Garcia Márquez'in 1985 tarihli Kolera Günlerinde Aşk romanı olan bir kadın. Nihayetinde Ted, Robin'i özlediği için buluşmayı geri çevirir.

Söz konusu kitabın olay örgüsü bu karakterler için her şeyin nasıl sona ereceğinin ipucunu veriyordu. Kolera Günlerinde Aşk, Fermina başka bir adama aşık olunca ayrılan genç Florentino ve Fermina çiftini anlatıyor. Fermina aşık olduğu adamla evlenir ve adamın trajik ölümüne kadar mutlu bir hayat sürerler. Onlarca yıldan sonra Fermina, Florentino'yla tekrar bir araya gelir ve aşkları yeniden canlanır, tıpkı Ted ve Robin'in How I Met Your Mother'ın sonunda yaptığı gibi.

İpuçları bunca zaman hep oradaydı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU