Sürekli hapşıran kediyi kimse sahiplenmedi

“O muhteşem bir kedi ve sadece sahibiyle vakit geçirmek istiyor”

İngiltere’de tekir bir kedi sürekli hapşırdığı için hiç kimse tarafından sahiplenilmedi.

Önceki sahibinin alerjik sebepler yüzünden verdiği 9 yaşındaki Elliott isimli kediye kronik burun iltihabı hastalığı yüzünden sürekli burnu aktığı, kaşındığı ve hapşırdığı için yeni bir sahip bulunamadı.

Doğu Sussex’teki Kedileri Koruma (Cats Production) merkezinde bakım altına alınan kedinin burada da taliplisi çıkmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Elliott'ı, “çok sevecen” diye tanımlayan Kedileri Koruma Merkezi Müdür Yardımcısı Tania Marsh, “Çok hapşırıyor. Sabahları yanına geldiğimizde kafesini iyice temizliyoruz çünkü her yerde sümük oluyor. Sanki soğuk algınlığı varmış gibi. Bu sevimli oğlanı olduğu gibi kabul etmek lazım” diye konuştu.

Önceleri soğuk algınlığı olduğunu düşündükleri için kediyi ayrı bir yere koyduklarını belirten Marsh, daha sonra hastalığın kronik olduğunun ortaya çıkmasıyla kedinin sahiplenilmek üzere bekleyen diğer hayvanların olduğu alana taşındığını kaydetti.

Marsh, kedinin yaklaşık 10 gündür merkezde bulunduğunu ancak hastalığını duyan kişilerin onu sahiplenmekten vazgeçtiğini söyledi.

 

 

Elliott’ı sahiplenmeyi düşünen hayvanseverlerin oluşabilecek veteriner faturalarından endişe ettiğini dile getiren Marsh, “O muhteşem bir kedi ve sadece sahibiyle vakit geçirmek istiyor” ifadelerini kullandı.

Marsh ayrıca Elliott’ın hastalığının çaresiz olmadığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Şu anda hiçbir ilaç kullanmıyor, ancak onu sahiplenen biri çıkar da evine götürürse ve o ilacı patilerine sürdükten sonra dışarda biraz oynamasına izin verirse, durumunun çok iyiye gittiğini ve iyileştiğini görecektir. Elliott sadece doğru yerde olmalı.”

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU