Bilal Erdoğan'dan Akşener'e "okçuluk" yanıtı: Kendimizi zor tutuyoruz

Akşener’in "Okçular Vakfı'na İBB’den 16.5 trilyon lira aktarılmış, yahu Malazgirt Meydan muhaberesinde bu kadar ok atılmadı" sözlerine Okçular Vakfı Başkanı da "Kirli dilini vakfımızdan çekmesini istiyoruz" diye yanıt verdi

7. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışmaları'nın Rumeli Hisarı'ndaki tanıtım toplantısına katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan ok atışı yaptı / Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Okçular Vakfı'na İBB'den 16,5 trilyon lira aktarılmış, yahu Malazgirt Meydan muhaberesinde bu kadar ok atılmadı" sözlerine bir yanıt da Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan'dan geldi.

Bilal Erdoğan, "Tabii çok üzülüyoruiz, kendimizi de zor tutuyoruz doğrusu. Yıllardır bu tür ithamlara iftiralara maruz kalan biri olarak ben de söz almak istiyorum" dedi ve şunları söyledi:

"İnsanları zan altında bırakmak, iftirayla konuşmak kirli siyasettir, siyasetsizliktir. Bir şey üretmedikleri için insanları kirleterek oylara talip oluyorlar. Bu, şerefli yaratılmış insanoğluna yakışan bir tavır değildir. Fatih, İstanbul'u fethetmeye çalışırken bunun yapılmayacağını savunanlar vardı. Fatih bir yandan düşmanla bir yandan hainlerle mücadele etmiştir. 'İngiliz, Amerikan mandasına girelim' diyenler olmuştur, o kahramanlar hem düşmanlarla hem içerideki hainlerle mücadele etmişlerdir. Mücadeleyse biz bu mücadeleye varız. Fatih'in torunu olarak bayrağı daha ileri taşımaya çalışacağız."

Bilal Erdoğan bu açıklamayı 7. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışması'nın açılışında yaptı.

"Kirli dilini vakfımızdan çeksin"

Toplantıda Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız da konuştu. O da Akşener'e yanıt verdi:

"İYİ Parti Genel Başkanı'nın açıklamasını dinledik. Edalı bir dille 'Okçular Vakfı kimin biliyorsunuz.' dedi. Okçular Vakfı, Fatih Sultan Mehmet'in vakfıdır. Onun torunlarının, milletin vakfıdır. Kim 'Fatih Sultan Mehmet'in torunuyum' diyorsa vakıf onundur. Bu emanet bizim için ulvi bir emanettir. Sonuna kadar sahip çıkacağız. Belediyeden vakfa aktarılan bir para mevzubahis değildir. Kendisini ispata etmeye davet ediyorum. Bu iddianın mesnetsiz, hukuksuz, gerçeğe aykırı beyan olduğunu ifade etmek istiyorum. Önce elinde delininin olması gerekirken edalı bir dille vakfımıza dil uzatmasını kınıyoruz. Yaptıklarımızla kendimizi anlatmaya devam edeceğiz. Okçular Vakfı'nın Fetih Kupası yapmasından mı rahatsız oldunuz? Osmanlı-Türk yayını imal etmesinden mi rahatsız oldunuz? İlk kez bir okçuluk laboratuvarı kurulması belli ki sizi rahatsız etmiş. Okçuluk araştırmaları enstitüsü belli ki sizi rahatsız etmiş. Binlerce gencimizin okçulukla tanışmasına vesile olmamız sizi rahatsız etmiş. 'Zulüm 1453'te başladı' diyenler yaptıklarımızdan rahatsızdı. Belli ki aynı cenahta bulunuyorlar. 'Zulüm 1453'te başladı' diyenleri rahatsız etmeye devam edeceğiz."

Yıldız, "Sayın Genel Başkan'dan kirli dilini vakfımızdan çekmesini istiyoruz" dedi.

 

 

Meral Akşener'in sözlerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi de sosyal medya hesabından yanıt vermiş, "Sayın Meral Akşener’in bugün partisinin grup toplantısında dile getirdiği iddialar, daha önce de (02/02/2019) açıkladığımız gibi gerçek dışıdır. İBB’den hiçbir vakfa nakit para aktarımı kesinlikle söz konusu değildir” demişti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU