Fatih Terim: Tüm rakiplerimizi tebrik ederiz; sözümden dönmedim, 31 Mayıs'ta mukavelemiz bitiyor

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Yeni Malatyaspor maçının ardından açıklamalarda bulundu

Fotoğraf: AA

Süper Lig'de oynadığı 40 maçta 84 puan toplayan ve averajla şampiyonluğu Beşiktaş'a kaybeden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Yeni Malatyaspor'u 3-1 mağlup ettikleri maçın ardından beIN SPORTS'a değerlendirmelerde bulundu.

"42 hafta kolay değil. Sadece koronavirüs ve rakiplerle uğraşmıyorsunuz" diyen Terim, şöyle konuştu:

Birçok unsurla uğraşıyorsunuz. Oyunun içinde herkes var. Oyuncularımla vedalaşırken teşekkür ettim. Biz hiç bırakmadık. Florya hiç bırakmadı. Çok da yaklaştık aslında. Basit bir hesapla Denizli'de ve burada yemesek olacaktı. Kısmet değilmiş. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, teknik ekibime teşekkür ediyorum. Bizi samimi olarak destekleyen taraftarlara teşekkür ederim. Camiada bizi destekleyen çoğunluğa teşekkür ederim.

"O kadar çok şeyle uğraştık ki..."

Sezon içerisinde birçok problemle karşılaştıklarını öne süren Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

Federasyon ve kurullarına göğsümüzü germişken, teşekkür edenlerle bile karşılaşıyoruz. Basınla, hakemlerle, federasyonla ayrı uğraş, bir de içeri ile uğraş. Çok evvel bitirmemiz gerekirdi bu yarışı bizim. Kadrolar ne olursa olsun, onun hesabına girmiyorum ben. Çok ciddi yaralar verdiler bize. Herkese, her şeye rağmen olabilir miydik? Bunların rağmeni çok fazla olacaktı, olmadı. Bu yarışta Galatasaraylılığımla gurur duyuyorum. Yalnızım dediğim zaman çok şey ifade etim de maalesef anlamadılar. 

"Rakiplerimizin hepsini tebrik ederiz"

Sezon sonu şampiyonluğun kaybedilmesini "dramatik bir kayıp" olarak nitelendiren Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

Rakibimizi tebrik ederiz. Rakiplerimizin hepsini tebrik ederiz. Herkesin zamanını güzel geçirmesini sağladık. Cezalar bize gelince fazla fazla. Eğer güçlü olmazsanız size herkes dokunur. Az dokunur çok dokunur ama dokunur. Galatasaray'ın hep güçlü olmaya ihtiyacı var. Dışarıdaki rakipler, aleyhimize çalışanlar, düşmanlarımız bile bildiğimiz şeyler ama içeridekiler daha tehlikeli. Galatasaray bunların hepsini aşmalı. Konuşacağımız çok şey olacak. Oyuncularıma bu mücadeleleri için teşekkür ediyorum.

"Galatasaray'ın çok önemli bir yapılanmaya ihtiyacı var"

"Sezonun en sıkıntılı en alevli zamanında oyunculara hocalara söylenen şey olacak iş midir" sözleriyle Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in söylediği iddia edilen ifadelere de değinen Terim, şu eleştiriyi yaptı:

Sonradan bunu çok güzel pazarlayıp sanki hırslandırmak içinmiş gibi falan... Bunları geçelim. Ayıp şeyler! Biz bunları içimize attık. Hem terbiyemizle hem duruşumuzla. Siz Haziran'da seçim yapacaksınız. Transfer ne zaman? Siz her şeye rağmen Şampiyonlar Ligi'nde eleme oynayacaksınız. Galatasaray'ın idari, ekonomik ve teknik olarak çok önemli bir yapılanmaya ihtiyacı var. Bu kadar borcun altında 5 tane başkan adayı müthiş. Umarım herkes Galatasaray'ın problemlerine hazırlıklıdır. 3 senelik gelip kaynak bulmadan enkazı temizlemeden herhangi bir yere gidemeyiz. Banka yetiş imdadımıza şekliyle Galatasaray hiçbir yere gitmez. Belki bir beyaz gömlek giyip sorunlar nedir, çareler nedir konuşabiliriz.

"Haklarını helal etsinler. Ben hiç sözümden dönmedim. 31 Mayıs'ta mukavelemiz bitiyor"

"Galatasaray'ın hocasına, oyuncusuna kolay ilişmemeli" diyen Terim, sözleşmesiyle ilgili şunları vurguladı:

Ne demek istediğimi herkes anlıyor. Merak etmesinler daha iyi de anlatacağım. Biz bunları hepsiyle ve içeri ile savaştık, o daha tehlikeli. Geldiğimiz yer benim hiç hoşlandığım bir yer değil. Şampiyon olmalıydık. Bir hata varsa en büyük hata benimdir. Haklarını helal etsinler. Ben hiç sözümden dönmedim. 31 Mayıs'ta mukavelemiz bitiyor. Bazı zamanlar da istifa zamanıydı ama ben Galatasaray'ın hatırı için yapmadım. Sözümüzü yerine getirdik. Durum bundan ibaret.

Arda Turan: Galatasaray’ın ne kadar büyük bir camia olduğunu göstereceğiz

Galatasaray'da takım kaptanı Arda Turan da maçın ardından yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.

Takım arkadaşlarıyla gurur duyduğunu söyleyen Turan, şöyle konuştu:

Yoğun maç temposuna rağmen giren çıkan, oynayan oynamayan herkes katkı sağladı. İyi bir takım ruhu gösterdiğimizi düşünüyorum. Tabii ki sonunda farklı olmasını isterdik. Hem Denizlispor maçında hem Beşiktaş maçında hem de bugün şampiyonluğu alacak kadar oynadık. Alacak pozisyonları bulduk. Denizli’de skor çok farklı olabilirdi. Bu anlarda konuşmak çok zor. Galatasaray’ı seviyoruz. Galatasaray’ı Şampiyonlar Ligi’ne götürmek için elimizden geleni yapacağız. Tekrar ayağa kalkacağız. Bizim için Şampiyonlar Ligi de önemli olacak. Daha iyisi nasıl olabilir, nasıl yapabiliriz, futbolu nasıl geliştirebiliriz bunu düşüneceğiz.

“Futbolu yöneten bazı kişilerle bizim bir farkımız var" diyen Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz futbolu nasıl geliştirebiliriz diye düşünüyoruz. Sezon içerisinde abuk sabuk cezalar alıyorum. Örneği olmayan bir ceza alıyorum. Zenginlikleriyle, tanıdıklarıyla, federasyonu yönetimi, o veya bu olursa Avrupa’da futbolu bilmeyen üçüncü sınıf kişilerle devam ederler. Türk futbolu da böyle olmaya devam eder. Ocak ayında Avrupa’da kimseyi göremeyiz. Kimi Fatih Terim düşmanı, kimi Galatasaray düşmanı. Kimi zamanında Arda Turan’a söyleyemediği şeyleri arkadan dolanarak telefonlarla yapıyor. Biz bunların da üstesinden geldik. Yapamadığımız şey Denizlispor’a veya bir başkasına bu golleri atamamak. Atamayınca şampiyonluğu kaybediyoruz. Bunun üzüntüsünü bütün yaz çekip, dönüp geriye Galatasaray’ın ne kadar büyük bir camia olduğunu göstereceğiz. Galatasaray bunlarla yıkılmaz. Bugün bizi daha çok birleştirir. Taraftarımız için çok üzgünüm. İnşallah daha iyi olur.

Galatasaraylı taraftarların her zaman en iyisini, şampiyonluğu isteyeceğini, bir Galatasaray taraftarı olarak kendisinin de aynısını istediğini dile getiren Turan, sözlerini şöyle noktaladı:

Takımın son anlarda gösterdiği reaksiyon, bırakmayışı Galatasaraylılığa yakışır şekildeydi. Emeklerimiz ve sahaya ruhumuzu ortaya koyduğumuz için birçok teşekkür mesajı aldım. Bazen futbol… Altı pastan top atamamak bazen şanssızlık, bazen beceriksizlik. Denizli’de o golü yemesek, birer golleri yemesek şampiyonduk. Sezon içerisinde çok doğrandık. Biz bunu çok hissettik; ama yapacak bir şey yok! Ne yapacaksın ki? Biz bunun da üstesinden geliriz. Galatasaray onların düşündüklerinden daha güçlü bir camiadır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU