Saruhan Oluç: Açlık grevlerinin sonlandırılması için yetkililer ile görüşmeler yapıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis’te gündeme basın toplantısı düzenledi

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç / Fotoğraf: HDP

Oluç, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde 200 gün önce yurtiçi ve yurtdışında başlatılan açlık grevi ve ölüm oruçlarının daha fazla zarara sebep olmadan dün itibariyle sona erdiğini söyledi.

Açlık grevlerini sürdürenlerin hukuki taleplerinin yerine geldiğini kaydeden Oluç, “Hem açlık grevlerinin sonlandırılması hem de taleplerin yerine gelmesinden memnunuz. Bu talebin karşılanması demokratik kamuoyu, aile ve hepimizin önemli beklentisiydi. Adım atılmasını olumlu bulduk. Leyla Güven dışında Dersim Dağ, Tayyip Temel ve Murat Sarıca da açlık grevlerindeydi. Arkadaşlarımız bir an evvel sağlığına kavuşup meclisteki çalışmalara katılmalarını bekliyoruz. Cezaevinde ölüm orucunda olanların dün akşam itibari ile tedavilerine başlandı. Bunlar arasında hastaneye sevk edilenler de var” dedi.

 

Leyla Güven.jpg
HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven / Fotoğraf: Twitter

 

“Görüşmelerde başka bir konu gündeme gelmedi”

Sorunun çözümünde çaba gösteren tüm demokrat çevre, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini ileten HDP Grup Başkanvekili Saruhan OluçAçlık grevi ve ölüm oruçlarının sonlandırılması konusunda yetkililerle görüşme yapıldığını ama görüşmelerde herhangi bir müzakerenin gündeme gelmediğini belirtti:

“Açlık grevlerinin ve ölüm oruçlarının herhangi bir insanın canına zarar gelmeden hukuki adımların atılması ve talebin karşılanması doğrultusunda çeşitli yetkililerle görüşmeler yapıldı. Adalet Bakanlığıyla, Sağlık Bakanlığıyla bu tür görüşmeler yapıldı. Sağlığı ciddi şekilde tehlikede olanlar vardı. Bunun çözüm süreciyle ya da ona benzer bir şeyle alakası yoktur, açlık grevi ve ölüm oruçları ile ilgili atılması gereken adımlarla ilgidir. Görüşmelerde başka bir konu gündeme gelmedi. Hem iktidar yetkilileri bu konuya bakışlarını ifade etti, hem de İmralı’da Sayın Öcalan net bir biçimde avukatlarıyla gönderdiği açıklamada, konunun bir müzakere meselesi olmadığını ve bir müzakere dönemi yaşanmadığını ifade etti.”
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU