Washington Post editöründen "Aşılandım" reklamı yorumu: Sömürge zihniyetini andırıyor

Bakanlığın yabancı turistler için yayımladığı ve daha sonra yayımdan kaldırdığı reklam filmiyle ilgili yorum yapan The Washington Post editörü Larson, "Türkiye için böyle bir turizm reklam kampanyası yapmak neredeyse sömürge zihniyetini andırıyor" dedi

Fotoğraf: Twitter

The Washington Post'un geçmişte İstanbul'da da görev yapan editörlerinden Vanessa H. Larson, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yabancı turistler için hazırladığı reklam filmini sosyal medya hesabından yorumladı.

Twitter üzerinden videoyu alıntılayarak paylaşımda bulunan Larson, "Keyfini çıkarın-- Ben aşılıyım' Türkiye için böyle bir turizm reklam kampanyası yapmak neredeyse sömürge zihniyetini andırıyor. Çünkü Türkiye'de yerel halk tam kapanma halinde ve ülkenin yüzde 13'ünden azı aşılandı" notunu düştü.

Larson, daha sonra reklam videosunun silindiğine ancak hakkında birçok öfkeli yorum yazıldığına dikkat çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın  "Go Türkiye’ isimli seyahat rehberi platformunun yabancı turistler için bir reklam filmi hazırladı.

Hazırlanan reklam filminde, turizm sektörü çalışanlarının "Keyfini çıkarın, ben aşılıyım" yazılı maskeler taktığı sahneler yer aldı.

Muhalefet partileri ve sosyal medya kullanıcılarının tepki gösterdiği reklam filmi daha sonra yayımdan kaldırıldı.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU