Turizm Bakanlığı'nın “Aşılandım” videosuna CHP’den tepki: Bu nasıl bir rezilliktir?

Hazırlanan videoda turizm çalışanlarının “Aşılandım” yazan maske taktığı görüldü

Fotoğraf: Twitter

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait Türkiye'nin dijital mecralarda uluslararası tanıtımını yapan "Go Türkiye"nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan video tepki çekti.

Hazırlanan reklama göre; turizm çalışanları İngilizce “Aşılandım” yazan maske takıyor.

Videonun gelen tepkilerin ardından silindiği görüldü.

Liderlerden tepkiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bayramı da milletimize zehir etmeyi başardınız" tepkisini göstererek, "Kendi milletini aşağılayan bir bakanlığımız da oldu en sonunda! Turizm sektörünün bu gelirlere ihtiyacı var. Arada sırada liyakatlı birileriyle çalışsanız çok iyi olurdu" dedi. 

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u da paylaşımına etiketledi. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, videodan görseller paylaşarak, "Allah sizi ıslah etsin!" dedi.

"Ülkemizin, milletimizin onurunu turiste yaranacağız diye nasıl böyle ayaklar altına alabilirsiniz?" diye soran Davutoğlu, "Sayın Bakan onur kelimesinin sizin için bir anlamı var mı bilmem ama istifa onurlu bir davranıştır!" çağrısında bulundu.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan ise, "Kendi vatandaşını bu kadar değersiz gören bir iktidarı hak etmiyoruz" diyerek, "Bu milleti aşısız bıraktılar. Turizm sektörü de dahil tüm ülkeyi batırdılar. Algı yönetimi için yine tweet sildiler ama video her yerde dolaşımda. Vatandaşını aşağılayarak, kandırarak ülke yönetilmez" ifadelerini kullandı. 

"Bu nasıl bir rezilliktir?"

Söz konusu videoyu sosyal medya hesabından paylaşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Turistin göreceği herkesi aşılayacağız’ diyerek milletle alay etmeniz yetmedi; şimdi ‘aşılandım’ maskeleriyle milleti etiketlemeye mi sıra geldi” diyerek, “Bu nasıl bir rezilliktir?” tepkisi gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Berlin’de bulunduğu sırada “Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız” ifadesini kullanmıştı.

Çavuşoğlu, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’ın köşesinde kastettiğinin "turizm çalışanları" olduğunu söylemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU