ABD Başkanı Trump ve Kuzey Kore lideri Kim: Biden düşük zekalı

ABD'nin 2020 başkanlık adaylarından Biden "diktatör" dediği Kim'in Trump ile görüşmesini eleştirmişti

ABD Başkanı Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Şubat'ta Vietnam'da bir araya gelmişti / Fotoğraf: Reuters

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın "düşük zekalı" olduğu konusunda hemfikir olduklarını belirtti. 

Sanders, ABD'nin 2020 başkanlık adaylarından Biden'ın, bir kampanya konuşması sırasında Kuzey Kore liderini "diktatör ve tiran" olarak nitelendirmesi ve Başkan Donald Trump'ın Kim ile görüşmesini eleştirmesine ilişkin açıklama yaptı. 

Kuzey Kore medyasının Biden'ı "düşük zekalı bir ahmak" nitelemesine Trump'ın da katıldığını belirten Sanders, "Her iki liderin de eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden hakkında yapılan bu değerlendirmeye katıldığını düşünüyorum." dedi.

 

Biden.JPG
Eski ABD Başkan Yardımcısı Biden 2020 seçimlerinde Demokratların adayı olmak istiyor / Fotoğraf: Reuters

 

Kuzey Kore tarafından son zamanlarda yapılan orta menzilli füze denemelerine ilişkin bir soruya karşılık Sanders, Trump yönetiminin Kuzey Kore ile olan politikasının başarılı olduğunu ve konu hakkında eleştirel bakan kişilerin tarafsız olmadığını savundu. 

Japonya'da bulunan Trump da Twitter'dan açıklama yaparak, Kuzey Kore'nin kısa menzilli füze denemeleriyle ilgili rahatsızlık duymadığını, Kim Jong-un'un, verdiği sözü tutacağına inandığını belirtti.

 

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU