İmamoğlu: 18 günde yaptıklarımızı bile kıskandılar 5 yılda yapacaklarımızı hayal edin

Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da Samandıra ve Sancaktepe’de konuştu

Fotoğraf: AA

Sancaktepe Demokrasi Caddesi’ndeki mitingde konuşan İmamoğlu, YSK’nın seçim iptalinden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak geçirdiği 18 günü değerlendirdi:

“18 gün görevde kaldık. Gençlere öğrenci indirimi yaptık. Suda indirim yaptık. Dini, milli ve resmi bayramlarda ulaşımı ücretsiz hale getirdik. Bütün bu hizmetler bize ait. Bunlar bizim vaadimizdi. Bu arkadaşlar kopya da çekiyor. Halkımız kopya çekeni çok iyi biliyor. 18 günde yaptıklarımızı bile kıskandılar. 1800 günde, 5 yılda yapacaklarımızı bir hayal edin. Çatlayacaklar.”

Konuşmasında “İstanbullular yazıyor, o güzel gençlerimiz yazıyor, geleceğe umutla bakmak istiyor. Her yerde bunu söyleyin: Her şey çok güzel olacak” sözlerine yer veren İmamoğlu seçim çalışmalarını Sancaktepe'nin ardından Çekmeköy'de sürdürdü.

Seçim otobüsüyle Taşdelen Mahallesi’nde halkı selamlayan İmamoğlu, Madenler Meydanı'nda kısa bir konuşma yaptı.

"Bizim umutsuz olmamızı istiyorlar. Zannediyorlar ki kavga edecekler. Biz onları kavgalarıyla baş başa bırakacağız. Bizim derdimiz o bir avuç insanla. Onlar bu şehrin nimetlerini isterler ama biz bu şehrin nimetlerini size vermeye geldik."

İmamoğlu, paylaşacaklarını, bölüşeceklerini, İstanbul'un nimetlerini 16 milyon insana dağıtacaklarını ve şehri 16 milyon İstanbullunun yöneteceğini ifade etti. Sandıkta yüz binlerce İstanbullunun ve on binlerce avukatın görev alacağını aktaran İmamoğlu, "Tek bir gerekçe üretemeyecekler." dedi:

“Ekonomi, işsizlik insanların canını yakıyor. Bu ülkede resmi olarak 5, gayri resmi olarak 8 milyon işsiz var. İlçe ilçe gezeceğinize, mitingler yapacağınıza, millet size 24 Haziran’da yetki vermiş, gidin işinize bakın. Biz İstanbul’u yönetelim, siz de gidin sorunları çözün. Hep beraber hizmet edelim. Biz dinletemedik. Ama bu millet sandıkta öyle bir cevap verecek ki, biz onu görüyoruz. ‘Geleceğiz ve israfı önleyeceğiz. Tasarruf edeceğiz’ diyoruz. Vatandaşa ait milyarlarca lirayı yok etmelerine izin vermeyeceğiz. Vatandaşımızın tek bir kuruşunu bile koruyacağız. Onların derdi, bir avuç insana bu şehrin nimetlerini dağıtmak. İsraf, bugünkü Türkiye’nin en büyük düşmanı. Paralarımızı çarçur ediyorlar”

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU