ABD'de başıboş dolaşan kaplanın sahibi gözaltına alındı, kaplan aranıyor

Polis, sahibinin tutuklanmasının ardından hâlâ videolarda görülen büyük kediyi arıyor

Şerif yardımcısı Wes Manion kaplanın büyüklüğünü tarif ederken (AP)

ABD’de pazar günü Teksas'a bağlı Houston'daki bir mahallede dolaşırken görülen kaplanın sahibi olduğuna inanılan bir kişi, daha önce cinayet suçlamasıyla tutuklanmış ve kefaletle serbest kalmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Houston polisine göre 26 yaşındaki Victor Hugo Cuevas tekrar gözaltına alındı ve tutuklamadan kaçma suçlamasıyla karşı karşıya.

Pazar gününden bir videoda Houston'daki bir yerleşim bölgesinin sokaklarında dolaşan tasmalı bir kaplan görülüyor. Görüntülerde kaplan, silahlı biriyle yüz yüze geliyor ve silahlı kişi sahibinden kaplanı içeri almasını istiyor.

Polis söz konusu silahlı kişinin o sırada görev başında olmayan Waller County şerif yardımcısı olduğunu söyledi. Kaplanın sahibi olduğu iddia edilen başka biri, bu karşılaşmanın ardından hayvanı içeri götürürken görülüyor.

Houston polis memuru Ron Borza, pazartesi yaptığı basın toplantısında firardaki kaplana dair ihbarların ardından Cuevas'ın memurlar geldiğinde hayvanı beyaz bir arazi aracına koyup oradan uzaklaştığını söyledi.

Cuevas'ın kısa bir takipten sonra kaçtığını ekledi. Fakat birkaç saat süren aramadan sonra polis Cuevas'ı yakaladı.
 


Polis memuru, Cuevas'ın Kasım 2020'de gerçekleşen bir cinayet (komşu Fort Bend County'de bir restoranın önünde bir erkek vurularak öldürülmüştü) nedeniyle tutuklandığını ve kefaletle serbest bırakıldığını söyledi. Polis, Bengal kaplanının yerini tespit etmeye çalışıyor.

Borza daha öncesinde şu ifadeleri kullanmıştı:

O kaplana zarar vermesini istemiyorum. O kaplanı alıp güvende tutabileceğimiz ve ona hayatının geri kalanı geçireceği bir yuva sağlayabileceğimiz pek çok yerimiz var.

 


Cuevas'ın avukatı Michael W. Elliott müvekkilinin kaplanın sahibi veya bakıcısı olduğunu reddetti. Avukat ayrıca olayın videolarında Cuevas'ın görülüp görülmediğinin kendisi için net olmadığını söyledi.

Elliott “İnsanlar bu durum özelinde pek çok varsayımda bulunuyor. Belki de o, mahalledeki kaplanı yakalayan kahraman" dedi.

Polis, Cuevas'ın yaşadığı evde ayrıca iki de maymun olduğunu fakat hayvanların sahibinin Cuevas olup olmadığından emin olmadıklarını söyledi.

Houston'da 30 poundun (13,6 kilogram) altındaki herhangi bir hayvanın evcil hayvan olarak beslenmesi yasal. Bununla birlikte şehir sınırları içinde kaplanlara izin verilmiyor. Teksas eyalet yasası kaplanların ve diğer egzotik hayvanların özel mülkiyetini yasaklamıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU