Son 2 maçında 6 puan yitiren Beşiktaş, şampiyonluk şansını zora soktu... Vardar: Henüz kaybedilmiş bir şey yok

Süper Lig'de açık ara favori gösterilen Beşiktaş, son 11 maçında 6 kez puan kaybederek önemli bir avantajı yitirdi. Spor yazarı Sinan Vardar, Beşiktaş'taki son durumu Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Süper Lig'de geride kalan 41 haftada 81 puan toplayan Beşiktaş, +2 gol averajıyla Galatasaray'ın önünde zirvede yer alıyor / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 41. haftasında sahasında Fatih Karagümrük'ü konuk eden lider Beşiktaş, şampiyonluk yolunda kritik öneme sahip mücadelede 10 kişi kalan rakibine yenilerek, bir büyük avantajı kaybetti.

Vodafone Stadı'nda oynanan karşılaşmaya "mutlak galibiyet" parolasıyla çıkan siyah-beyazlılar, 30. dakikada Bertolacci ve 80. dakikada Borini'nin golleriyle sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Ev sahibi ekibin tek golünü 54. dakikada Rachid Ghezzal kaydetti.

Alınan bu sonucun ardından 81 puanda kalan Beşiktaş, Galatasaray'ın deplasmanda Denizlispor'u 4-1 mağlup etmesiyle zirveyi bitime bir hafta kala ezeli rakibiyle paylaştı. 

Son 11 maçta 15 puan kaybetti

Sergen Yalçın yönetiminde sezona kötü başlayan ve 15. sıralara kadar gerileyen Beşiktaş, daha sonra seri galibiyetler alarak hızla üst sıralara tırmanmayı başardı. 

23. haftada Antalya deplasmanında alınan beraberliğin ardından oynadığı 6 maçın tamamını kazanan siyah-beyazlı ekibin galibiyet serisi Fenerbahçe maçıyla son buldu.

Sahasında ezeli rakibi ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, takip eden hafta Kasımpaşa'ya 1-0 yenilerek zirve yarışında beklenmedik puan kaybı yaşadı.

İki haftalık kaybın ardından Alanyaspor'u 3-0, BB Erzurumspor'u da 4-2 mağlup eden Sergen Yalçın'ın öğrencileri yeniden düşüş sürecine girdi.

Ligin 35. haftasında Ankaragücü ile 2-2, 36. haftasında ise Sivasspor'la 0-0 berabere kalan İstanbul temsilcisi, 4. kez puan kaybı yaşadı.

Kayserispor ve Çaykur Rizespor karşısında galip gelerek moral bulan siyah-beyazlılar, ligin 39. haftasında Hatayspor'u 7-0 mağlup ederek Galatasaray derbisi öncesi moral depoladı.

 

BJK-KRGMRK-AA1.jpg
Beşiktaş, son iki haftada aldığı mağlubiyetlerle büyük avantajını kullanamadı / Fotoğraf: AA

 

Geçen hafta Türk Telekom Stadı'nda Galatasaray'a konuk olan Beşiktaş, sahadan 3-1 mağlup ayrılarak rakibiyle arasındaki ikili averaj üstünlüğünü de kaybetti. 

Dün akşam sahasında Fatih Karagümrük'ü konuk eden siyah-beyazlılar, 10 kişi kalan rakibine 2-1 mağlup olarak büyük bir avantajı yitirdi.

Oynadığı son 11 lig maçında 6. kez puan kaybeden ve toplamda 15 puandan olan Beşiktaş, Galatasaray'ın deplasmanda kazanmasıyla liderliği sarı-kırmızılı ekiple paylaşmak zorunda kaldı. 

Ligde cumartesi günü oynanacak son maçlar öncesi Beşiktaş, +2 gol averajla liderliğini sürdürüyor.

Spor yazarı olan Sinan Vardar, siyah-beyazlı ekipteki son durumu Independent Türkçe için yorumladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


"Beşiktaş'ın form durumu ve oynadığı futbola göre kazanması gerekiyordu ama maalesef sıfır çekti"

Beşiktaş'ın final niteliğindeki Karagümrük maçına baskılı başladığını ancak o galibiyet istekli havanın maçın ilerleyen bölümlerinde yerini gerginliğe bıraktığını söyleyen Vardar, 2-1 kaybedilen maçla ilgili şunları kaydetti:

Tabi böyle sonuçlar olunca mazeret çok olur ancak Beşiktaş'ta gerçekten çok eksik var. Bugün forvet hattına baktığımız zaman Aboubakar, Cenk Tosun gibi önemli isimlerden yoksun bir Beşiktaş izledik. Adem Ljajic ve Gökhan Töre de öyle. Hiç olmazsa bu maçın beraberlikle bitmesi çok doğaldı. Sergen Yalçın da tabi galibiyet ister haklı olarak. Kim isterdi ki 2 maç kala bu durum ortaya çıksın. 6 puanlık maçlar deniyor bunlara ve Beşiktaş'ın form durumu, oynadığı futbola göre kazanması gerekiyordu ama maalesef sıfır çekti. Çok zora girdi şampiyonluk. Bekleyeceğiz bakalım.

"Finale yaklaşılan maçlarda kulübedeki derinlik çok önemli"

Beşiktaş'ın sezon başında transfer ettiği N'Sakala'nın birçok kez eleştirilerin hedefinde olduğunu ve Karagümrük karşısında da bariz hatalar yaptığını dile getiren Vardar, şu eleştiriyi getirdi:

N'Sakala'nın başarılı bir transfer olmadığı açıkça ortada. Dün iki kez ofsaytı bozdu. Kademelere girmede sorunlar yaşıyor. N'Sakala çok formsuz ve büyük hatalar yapıyor. Zaten eldeki kadrolar da belli. Şu ortamda bu transfer işlerine girmek istemiyorum ancak yapılan yanlış transferlerden biri oldu. Sonunda da bu sonuç ortaya çıktı.

 

BJK-KRGMRK-AA2.jpg
Beşiktaşlı futbolcular, 2-1'lik yenilgi sonrası büyük üzüntü yaşadı / Fotoğraf: AA

 

Beşiktaş'ın son süreçte yaşadığı puan kayıplarının birinci nedeninin takımdaki eksiklerden kaynaklandığını aktaran Vardar, "Bu tür finale yaklaşılan maçlarda kulübedeki derinlik çok önemli. Beşiktaş'ın maalesef bu derinliği yok. Fenerbahçe veya Galatasaray kulübelerine baktığınızda en az bir takım daha çıkar ama Beşiktaş'ın durumu öyle değil. Oyuna sonradan giren oyuncular da belli. Beşiktaş için en büyük handikap bu oldu. Stres mutlaka şampiyonluk yaklaştıkça çok olur takımlarda" şeklinde görüş belirtti. 

"Henüz kaybedilmiş bir şey yok"

Beşiktaş'ın henüz kaybettiği bir şey olmadığını ve avantajın siyah-beyazlı ekipte olduğuna dikkat çeken Vardar, İstanbul temsilcisinin şampiyonluk şansını şöyle yorumladı:

Henüz kaybedilmiş bir şey yok. Galatasaray, Yeni Malatyaspor'la; Beşiktaş da Göztepe ile oynayacak. Mutlaka yenmeli Beşiktaş. Kazandığı taktirde mutlaka 1-2 gol atma ihtimali var. Bu durumda Galatasaray'ın daha fazla gol atması gerekiyor. Bakalım bizler de heyecanla bekliyoruz.

"Finalde maalesef istenen futbolu ortaya koyamadı"

Geçen hafta Beşiktaş'ın Galatasaray ile oynadığı maç öncesi Fatih Terim'in "Kazanırlarsa kenara geçip alkışlayacağız" sözlerine siyah-beyazlı kulübün başkanı Ahmet Nur Çebi de "Fatih Terim tabii ki alkışlayacak. Fatih Terim, yapacağını yapmasını gerekeni söylemiş. Kazanırsak tabii ki alkışlayacaklar" ifadeleriyle yanıt vermişti.

Çebi'nin sözleri üzerine takımın şampiyonluk havasına girdiği eleştirilerini de beraber getirmişti.

Bu konuda öz eleştiride de bulunan Vardar, kendi yazılarında da bunu dile getirdiğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

Sanki lig bitmiş gibi yazılar yazdık, konuştuk... Çünkü Beşiktaş çok iyi futbol oynuyordu. Galatasaray maçından önceki 7-0 biten Hatayspor mücadelesi bunun en büyük örneği. Ancak finalde maalesef hem istenen futbolu ortaya koyamadı hem de istenen neticeleri alamadı. Futbolun doğasında bunlar da var. Şapkayı önünüze alıp düşünmek lazım.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU