Erdoğan: Karara karşı çıkan YSK üyelerinin gerekçelerinde vicdanları tatmin edici bir unsura rastlamıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul mahalle başkanlarının katılımıyla düzenlenen iftar programında konuştu

Fotoğraf: AA

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) İstanbul seçimlerine ilişkin kararını değerlendiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Milletimizin hakkını, hukukunu, iradesini korumak için mücadele ettik, bu sebeple YSK'nin seçimin yenilenmesi kararını isabetli buluyoruz. 31 Mart seçimlerinde hepsi de belgeleriyle ispatlanan kanunsuzluklar ve hırsızlıklar vardır. Her hırsızlık kötüdür ama oy hırsızlığı, milli irade hırsızlığı tam bir felakettir. Bu karara karşı çıkan YSK üyelerinin gerekçelerine baktığımızda dişe dokunur, vicdanları tatmin edici bir unsura rastlayamıyoruz."

"23 Haziran'da dersi sandıklarda verelim"

Erdoğan, 23 Haziran seçimlerine ilişkin ise şunları söyledi:

"Bir başbakanın idamının arkasında CHP zihniyeti var. 'Bizi buraya gönderen irade böyle istediği için bu idamı yaptık' diyenler... İşte diyorum ki, onlara 23 Haziran'da gereken dersi sandıklarda verelim. Allah'ın izniyle sorunlarımızın hepsinin de üzerinden gelecek güce ve kararlılığa sahibiz."

AK Parti'nin İstanbul'da 2 milyon 300 bin üyesi bulunduğuna işaret eden Erdoğan, "o üyelerin seçim için ciddi manada çalıştırılması gerek" dedi

"İstanbul'da bu kadar üyeye sahipsek sadece İstanbul üyelerimizi ciddi manada çalıştıralım. Bir üye yanında iki oy daha getirsin mesele bitti ama üyelerimizi çalıştıralım önce. 'Üyeyim ama çalışmıyorum' olmaz, üyeliğin bir sorumluluğu var."

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

- İmzasız sayım döküm cetvelleri yok hükmünde kabul edildiği için 108 sandıktaki oy şüpheli duruma düşmüştür, 1963'ye şüpheli olduğu için seçim iptal edildi. Aynı durum var.

- AK Parti adayı ile CHP adayı arasındaki fark itirazlarla 13 binli rakamlara kadar geldi. Bu seçim elbette yenilecekti.

- CHP tarafından tezleriyle bize karşı kampanya yürütülüyor. İstiyorlar ki bunca hırsızlığa, yolsuzluğa göz yumalım. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız dedik, aradık, şimdi sandık önümüzde.En etkili siyaset yüzyüze yapılan, doğrudan gönülden yapılan siyasettir. CHP tarafının ve onun borazanlığını yapanların zehirli dilinin sandığı kirletmesine izin vermeyeceğiz.

- Seçimi kazanmak için önce parti olarak bizim kendi aramızda dayanışma içinde olamamız şart, saygıyı ve sevgiyi önce kendi içimizde tesis etmemiz gerek.

- Bugün ülkemizin önünde çok önemli sınamalar var. Terör örgütleriyle diz çöktüremeyenler aynı oyunu ekonomi üzerinden oynuyorlar. Ekonomimizi yaptırım tehditleriyle yıpratmaya çalışıyorlar.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU