Elon Musk'ın SpaceX fırlatma üssüne izinsiz giren YouTuber için tutuklama emri çıkarıldı

Yetkililer şüpheliyi Starship alanına izinsiz girdiği için arıyor

Starship SN15, patlamayla sonuçlanan 4 denemenin ardından geçen hafta yere iniş yapmayı başardı (SpaceX)

ABD'de Teksas polisi Boca Chica'daki SpaceX fırlatma alanına izinsiz girmekle suçlanan bir YouTuber için tutuklama emri çıkardı.

Cameron County yetkilileri, Caesar Galaviz'in Tesla CEO'su Elon Musk tarafından kurulan SpaceX'in Boca Chica üssüne martta izinsiz girdiğini iddia ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olay SpaceX'in bir prototipinin Boca Chica'daki uçuş denemesinin yapıldığı günlerde gerçekleşti.

Tutuklama emrini doğrulayan Şerif Eric Garza pazartesi polisin Galaviz'i "şirketten izin almadan kasten SpaceX mülküne girdiği için" aradığını söyledi.

En son Teksas'a bağlı Conroe'de görülen Galaviz, SpaceX üssüne zorla olduğu iddia edilen girişini YouTube kanalı Loco VlogS için filme almış, videoyu birkaç gün sonra silmişti.

The Verge'ün bildirdiği üzere YouTuber, SpaceX tesisinde tesis içi güvenliğin hiçbir müdahalesine maruz kalmadan dolaşabilmiş ve ekipmanları yakın çekime alabilmişti.

Meskene tecavüzü takip eden günlerde Galaviz, başka bir videoda olay için ve izinsiz girme üzerine "düşünmediği" için özür diledi.
 


Galaviz şunları söyledi:

Evet, yanlıştı. Evet, yasadışıydı. Ama benim gözümde, o anda bunu gerçekten düşünmemiştim. Aklımdan 'Tamam, bu fırsatı bir daha asla yakalayamam' düşüncesi geçiyordu. Ben de harekete geçtim. Ve işte, bunlar oldu.

The Verge'in bildirdiğine göre SpaceX, Ay'a inecek ilk ticari uzay aracı için şirketin 2,89 milyar dolarlık (yaklaşık 24 milyar TL) sözleşme imzaladığı NASA'yı marttaki olaydan haberdar etti.

The Independent yorum almak için SpaceX'le irtibata geçti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU