Taylor Swift'in seçim çıkışı ABD'de sınav sorusu oldu

Ünlü şarkıcı 2018'de ABD'de gerçekleşen ara seçimlerde takipçilerini oy kullanmaya teşvik etmişti

Taylor Swift kısa süre önce bir ilki gerçekleştirerek Brit Ödülleri'nde "Küresel İkon" seçilen ilk kadın sanatçı olmuştu (AP)

ABD'li ünlü sanatçı Taylor Swift'in ülkesindeki öğrencilere gerçek anlamda eğitici biçimde ilham verdiği ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Entertainment Weekly'nin haberine göre Grammy ödüllü şarkıcı, 2021 Advanced Placement'ın (AP) politika sınavında sınav sorusu oldu. Advanced Placement programı lise öğrencilerine pek çok farklı alanda üniversite düzeyinde eğitim alma olanağı tanıyor. 

Söz konusu soruda öğrencilerden Taylor Swift'in 2018 ara seçimleri sırasında yaptığı Instagram paylaşımını eleştirel düşünerek tartışması istendi. 

Atıfta bulunulan Ekim 2018 tarihli paylaşımda Swift, siyasi tercihlerinden bahsetmişti. Şarkıcı şu ifadeleri kullanmıştı:

Geçmişte siyasi görüşlerimi kamuoyu önünde dile getirmekte isteksizdim ancak son iki yılda hayatımda ve dünyada meydana gelen birkaç olay nedeniyle artık çok farklı hissediyorum. Oyumu her zaman onu hangi aday koruyacaksa ve insan hakları için savaşacaksa ona verdim ve vereceğim.

Swift oy kullanabilecek kişileri bunu yapmaya teşvik etmişti. 

 

 

Sınavı düzenleyen College Board adına CNN'e konuşan Jerome White, Swift'in paylaşımının derslerin temalarıyla bağlantılı olduğunu, sosyal medyanın vatandaşlık görevlerini nasıl etkileyebileceğini gösterdiğini söyledi. 

White soruya dair şu ifadeleri ekledi:

AP öğrencilerinin AP derslerinde öğrendiklerini günlük yaşamlarında deneyimledikleriyle ve Instagram'da okuduklarıyla ilişkilendirebildiklerini görmekten mutluyuz.

College Board'a göre AP hükümet ve politika dersinde "ABD'nin anayasal sistemini ve siyasi kültürünü karakterize eden temel siyasi kavramlara, fikirlere, kurumlara, politikalara, etkileşimlere, rollere ve davranışlara üniversite düzeyinde partizanca olmayan bir giriş" sağlanıyor. 

 

Independent Türkçe, Entertainment Weekly, CNN

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU