Stan Lee’nin menajeri imza gününde yazarın 260 bin dolarını çalmaktan tutuklandı

Lee’nin eski menajeri Keya Morgan’ın başı belada

Stan Lee ve önceki menajeri Keya Morgan / Fotoğraf: The Independent 

Marvel çizgi romanlarının yaratıcısı Stan Lee’nin önceki menajeri Keya Morgan geçmişte yaşlılara yönelik istismar suçlamaları nedeniyle gözaltına alındı.

Bu ay başında Los Angeles’taki savcılar tarafından suçlanan Morgan, mahkeme kararı sonrası Arizona eyaletinde yakalandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Morgan, hırsızlık, güveni kötüye kullanma, yaşlı birinin imzasını taklit etme ve dolandırmanın yanı sıra asılsız delillerle hapis cezasına çarptırılması gibi suçlamalarla karşı karşıya.

Polis, Lee’nin bir kitap imzalama etkinliği sırasında Morgan’ın 262 bin dolar (yaklaşık 1 milyon 575 bin TL) para çaldığını belirtti.

Morgan’ın Lee’nin maddi varlığından fayda sağlamaya çalıştığını ve onu etkisi altına almak istediğini söyleyen yetkililer, Morgan’ın “Lee üzerinde daha fazla nüfuz sağlamak için” onu Hollywood Hills’teki evinden Beverly Hills’teki kendi apartman dairesine taşıdığını da kaydetti.

 

 

Lee’nin kızı J.C. Lee, geçen yıl mahkemeye yaptığı başvuruda Morgan’ın zihinsel gücü zayıflayan babasını manipüle ettiğini öne sürmüştü. Lee, Morgan’ın babasının ailesi ve arkadaşlarıyla görüşmesini engellediğini ve onun üzerinde kontrol sağlamaya çalıştığını da iddia etmişti.

Morgan’ın avukatı Alex Kessel ise, Morgan’ın Lee’ye istismar uyguladığı veya ondan fayda sağladığı suçlamalarını reddetti.

Spider Man, Fantastik Dörtlü, X-Men, Daredevil, Hulk ve Iron Man gibi Marvel karakterlerinin yaratıcısı geçen yıl Kasım ayında 95 yasında hayata gözlerini yummuştu.

Öte yandan, Morgan’ın 300 bin dolar (yaklaşık 1 milyon 800 bin TL) karşılığında kefaletle serbest kalabileceği belirtildi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU