Sınır güvenliği nedeniyle baskı altındaki Trump, göçmenlik kurumu başkanının istifasını istedi

Cissna ile yolları ayırma kararı, Trump’ın seçim kampanyası sırasında sınır güvenliği ve göçmenlik düzenlemelerinin sıkılaştırılması için verdiği vaatler yüzünden baskı yaşadığı bir sırada geldi

Lee Francis Cissna / Fotoğraf: AFP

Victoria Gagliardo-Silver - The Independent

ABD Başkanı Donald Trump, İç Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri’nin (USCIS) Başkanı Lee Francis Cissna’dan görevi bırakmasını istedi.

Son gelişme, Trump’ın seçim kampanyası döneminde sınır güvenliği ve göçmenlik düzenlemelerinin sıkılaştırılması için verdiği sözleri yerine getirmesi yönünde baskı altında kaldığı bir sırada yaşandı. ABD-Meksika sınırına Orta Amerika’dan gelen sığınmacı akını da bu gerilimin artmasına yol açıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yasal göçmenlik, vize ve yardımlardan sorumlu kurumun başında yer alan Cissna, koltuğunu 1 Haziran itibarıyla bırakacak. Cissna’nın ayrılışıyla birlikte İç Güvenlik Bakanlığı’nda sayısı 12’yi aşan lider pozisyonlarından biri daha boş kalmış olacak.

Trump yönetiminin, yeni düzenlemelerin ve göçmenlik kurallarının yeterince hızlı uygulamaya konulmadığını düşünmesi, Cissna’nın görevini sürdürmesinin önünde bir tehdit olarak duruyordu.

Buna rağmen Cissna’yı savunmak için ortaya çıkan Cumhuriyetçilerin önde gelen birçok ismi, başkan Cissna’nın görevini koruyacağını sanıyordu.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Cissna’nın yerine, eski Virginia Başsavcısı Ken Cuccinelli’nin adının geçtiğini aktardı.

Göreve getirilebilmesi için ABD Senatosu’ndan onay alması gereken Cuccinelli, göçmenlik konusunda kısıtlayıcı görüşleriyle tanınıyor. Bunlar arasında, ABD’de yasa dışı ikamet eden ebeveynlerin bu ülke topraklarında doğan çocuklarına vatandaşlık vermemenin yanı sıra devlet okullarında eğitim harcını yerel halk ve Amerikalı vatandaşlarla sınırlandırmak gibi girişimler bulunuyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU