Kuytul: Bakan Soylu'yu aldatıyorlar, önüne koydukları yanlış raporlarla konuşturuyorlar

Camide itikaf sırasında yaşanan gözaltılar hakkında konuşan Kuytul, "Diyanet zaten itikafa izin etmişti. Biz de 20 yıldır yapıyoruz. Gıcıklığına ya da inadına yapıyoruz değiliz" dedi

Adana'da, gözaltına alınan, Furkan Vakfı Kurucu Genel Başkanı Alparslan Kuytul adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Vakfın yayımladığı görüntülerde, serbest kalmasının ardından kendisini bekleyen destekçilerine seslenen Kuytul, camilerde sadece itikaf yapmak istediklerini ve buna hiçbir mazaret göstermeden müdahele edildiğini söyledi.

"Camiler, terör hücre evi basılır gibi basıldı" diyen Kuytul, polisin cami içinde gözaltı yapmasını ise şu sözlerle eleştirdi:

Bu zamana kadar Türkiye tarihinde bir caminin basıldığını hatırlamıyorum. Başka devletlerde de hatırlamıyorum. İsrail bile namaz kılarken, Kur'an okurken cami basmıyor. Bunları yaptılar. Hiçbir gerekçe söylemediler. Ben "Neden?" dedim, bana "Buyrun emniyete" dediler. Diyanet zaten itikafa izin etmişti. Biz de 20 yıldır yapıyoruz. Gıcıklığına ya da inadına yapıyoruz değiliz. Provokasyon yapanın Allah belasını versin. Provokasyon diye bir derdimiz yok, olmadığı halde böyle iddiada bulunanlardın da Allah belasını versin.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bakan Soylu'yu da aldatıyorlar"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisi hakkındaki açıklamalarıyla ilgili ise Kuytul,"Bakan Soylu, ben içerdeyken benimle ilgili açıklama yapıyor. Ben bu açıklamaya cevap vereceğim.

Soylu'yu da aldatıyorlar. Önüne yanlış raporlar koyuyorlar, onu konuşturuyorlar. Soylu da beni dinlesin. İddiaları ve yalanları ortaya koyacağım. Artık bu memlekette gerçekler konuşulsun, polis devleti istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU