İYİ Parti İstanbul’un 39 ilçesinde itiraz etti

İYİ Parti: Bir daha sandıkta kazanıp masada kaybetmemek için YSK’nın eline mazeret vermememiz gerekiyor

İYİ Parti'nin itiraz gerekçesiyle ilgili açıklamayı İstanbul İl Başkan Yardımcısı Av. Osman Erusta yaptı / Fotoğraf: AA

İYİ Parti İstanbul'un 39 ilçesinde ilçe seçim kurullarınca oluşturulan sandık kurulu başkan ve üyelerinin tespitine itiraz etti.

İtirazın gerekçesi 31 Mart seçimlerinin iptaline neden olan hataların 23 Haziran seçimleri öncesinde de tekrarlanması olasılığı.

Partinin İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada “Sandık kurullarının usulsüz oluşturulduğu iddiası ile seçim iptal ettirenler, itiraz ettikleri usulsüzlükleri yeniden yapıyor” ifadesine yer verildi.

Siyasi partilere dağıtılan listelerde, kamu görevlisi olduğu ifade edilen kişilerin kurumlarının adının, söz konusu kurumlarda hangi görevde bulunduklarının ve kamu görevlisi olup olmadıkları hususunun net bir şekilde belirtilmediğine dikkat çekildi.

Bununla birlikte YSK’nın son aldığı kararla kamu görevlisi tanımının 657’lilerle sınırlandırıldığı belirtildi.

Partisi adına yazılı açıklama yayımlayan Osman Erusta amaçlarının ilçe seçim kurallarının hata yapmasının önüne geçmek olduğunu ifade etti.

Bize gelen listelerde belediye görevlisi yazıyor. Belediyeler bünyesinde çalışan işçiler kamu görevlisi değildir. Belediye iştiraklerinde çalışan kişiler ise, fonksiyonları ne olursa olsun kamu görevlisi değildirler. Yine eğitim kurumlarından isimler bildirilmiş ama görevi ve kurumu tam olarak yazılmamıştır”

İYİ Parti yapılan itirazla 23 Haziran seçimi öncesi olası risklere dair önlem almaya çalışıldığını kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener YSK'nın gerekçeli kararı ile ilgili "Biz gerekçeli kararda gerekçe bulamadık. YSK'nin talimatla bu işi onaylayan hakimlerin gerekçesinde de itiraz şerhlerinin içinde de oy çalınmasına yönelik tek kelime yok." diye konuşmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU