Kedi Tombi İsviçre yolcusu, birlikte derse girdiği öğrenciler üzgün

İzmir'de öğretmen ve öğrencilerin sınıfta baktığı kedi Tombi okuldan ayrılıyor

İzmir Bayraklı'daki Ticaret Borsası İlkokulu'nda öğrencilerle birlikte derse giren kedi Tombi temsili diplomasını aldı / Fotoğraf: AA

Kedi Tombi geçen yıl şubat ayında bir velinin sınıfta kedi istememesi üzerine Türkiye'nin gündemine geldi.

İzmir’deki Ticaret Borsası İlkokulu öğrencileri tarafından sınıfta bakılan Tombi geçen yıl okuldan uzaklaştırılınca sosyal medya desteği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün devreye girmesiyle yeniden okula dönmüştü.

 

20190524_2_36599830_44753224.jpg

Tombi İsviçre'ye öğretmen Özlem Pınar İvaşçu ile birlikte gidecek / Fotoğraf: AA

 

Yoğun çabaların ardından okula dönen kedi Tombi şimdi yurt dışında gitmeye hazırlanıyor.

Tombi, okulların tatile edilmesinin ardından kendisiyle ilgilenen öğretmen Özlem Pınar İvaşçu ile birlikte İsviçre'ye gidecek ve yaşamını artık orada sürdürecek.

Tombi'ye duygusal veda

Okulda Tombi'yi yalnız bırakmayan 4. sınıf öğrencilerinin de son yılı olması nedeniyle Tombi için veda töreni düzenlendi.

 

20190524_2_36599830_44753233.jpg
Öğrencilerin Tombi'ye vedası kolay olmadı / Fotoğraf: AA

 

Artık Tombi'yle aynı sınıfı paylaşamayacak olmanın üzüntüsünü yaşayan öğrenciler veda töreninde sevimli dostlarından ayrılırken gözyaşlarını tutamadı.

Öğretmen İvaşcu Akdeniz Üniversitesi'nde felsefe alanında yüksek lisans yaptığını, tezini teslim etmek için hafta sonu İzmir'den ayrılacağını belirterek, bu nedenle okula erken veda ettiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakımını üstlendiği Tombi'nin de karne gününü beklemeden okuldan ayrılmak durumunda kaldığını ifade eden İvaşcu, doktora yapmak için gelecek ay İsviçre'ye gideceğini, mesleğini bırakacağını anlattı.

Çocuklar ile Tombi arasında inanılmaz bağ oluştu. Tombi'den önce de onlar çevreye, hayvanlara, doğaya duyarlıydı ama Tombi'den sonra bu duyarlılık arttı. Çocuklar Tombi'yi her sabah karşılıyorlar, onun mamasını, suyunu veriyor, yerini hazırlıyorlar. Asla duygusal bir ayrılık olmayacak. Ancak bu fiziksel ayrılık hem çocuklara hem bana çok zor geliyor."

Tombi iki yıldır okul saatleri boyunca öğrencilerle vakit geçiriyordu. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU