AK Parti'nin itirazı ile Maltepe'deki seçim merkezinin yeri değiştirildi

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ne “terör örgütü sempatizanlarının konuşlandığı” Gülsuyu Mahallesi’ne yakın olduğu gerekçesiyle yapılan itiraz ilçe seçim kurulu tarafından kabul edildi

Fotoğraf: AA

AK Parti’nin Maltepe Seçim Merkezi’nin değiştirilmesi için yaptığı itiraz, ilçe seçim kurulu tarafından kabul edildi. 

AK Parti, 23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminde, Maltepe için Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin seçim merkezi olarak kullanılmasına güvenlik gerekçesiyle itiraz etti. 

AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikçi tarafından yapılan itiraz dilekçesinde, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin “terör örgütü sempatizanlarının konuşlandığı” Gülsuyu Mahallesi’ne yakın olduğu gerekçesiyle seçimlerdeki görevlilerin güvenliğinin sağlanamayacağı gerekçe gösterildi.
 

AK Parti İtiraz dilekçesi.jpg
AK Parti'nin Maltepe'deki seçim merkezineitiraz dilekçesi  / Fotoğraf: Twitter


Dilekçede; tarafsızlık ilkesi gereği Türkan Saylan kültür Merkezi’nin seçim merkezi olarak seçilmemesi gerektiğinin yadsınamaz bir gerçek olduğu belirtildi ve söz konusu merkezin “CHP’nin seçim bürosu” olarak kullanıldığı ifade edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dilekçede şu ifadeler yer aldı: 

“Seçim merkezi olarak belirlenmiş olan Türkan Saylan Kültür Merkezi, konum olarak terör örgütü sempatizanlarının konuşlandığı, normal bir vatandaşın dahi özgür bir şekilde sınırlarına giremediği Gülsuyu Mahalle sınırlarına çok yakındır. Seçim Merkezinin burası olması halinde ve yapılacak yerel seçimlerin yerel seçim olması da göz önünde bulundurulduğunda hem sandık güvenliğinin hem de seçimde görev yapacak şahısların güvenliğinin sağlanamayacağı hususu yadsınamaz bir gerçektir. 

Gerek fiziki açıdan, gerekse de CHP seçim irtibat yeri gibi kullanılan Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki seçim merkezinin değiştirilmesini talep etmekteyiz.”

AK Parti seçim merkezinin Müzahir Sille Kapalı Spor Salonu ya da Erol Olçok SGK Merkez Salonu’na taşınmasını talep etti.

İtirazı değerlendiren Maltepe İlçe Seçim Kurulu talebi kabul etti. Kurul, 2 ret oyuna karşı 4 kabul oyuyla seçim merkezinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Müzahir Sille Kapalı Spor Salonu’na taşınmasına karar verdi.
 

İlçe seçim kurulu kararı.jpg
İlçe Seçim Kurulu'nun Ak Parti'nin itirazına verdiği yanıt / Fotoğraf: Independent Türkçe


Karara CHP’li üye Gültekin Özdemir ve Maltepe İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Süleyman Bayar şerh koyarak, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin bugüne kadar birçok seçimde kullanıldığını ve herhangi bir güvenlik zafiyeti yaşanmadığını bildirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU