Selvi: Alparslan Kuytul ve "pamukçu hoca" konusu

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Mehmet Boynukalın’ın 'pamuk' göndermesinden haberi olmadığı anlaşılıyor. Erdoğan duyunca yüzünü buruşturuyor"

Fotoğraflar: Twitter

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Furkan Vakfı’nın kurucusu Alparslan Kuytul ile eski Ayasofya imamı Mehmet Boykukalın hakkındaki ilgili gündemlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne geldiğini yazdı. Selvi'nin aktardığına göre Erdoğan, "Boynukalın'ın ifadelerini duyunca yüzünü buruşturdu."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, bugünkü köşe yazısında şunları yazdı:

Alpaslan Kuytul’culara camide biber gazlı müdahale ile Ayasofya’nın eski imamı Mehmet Boynukalın’ın “pamuk” göndermesi AK Parti MYK’da gündeme geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Camide onlara müdahale şekli yanlıştı. Onların yaptığı da yanlıştı. İkisi de yanlış” diyor. Dini meselelerde siyasetin değil, Diyanet’in konuşması gerektiği üzerinde duruluyor. Erdoğan, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Diyanet’le bir toplantı yapılması talimatını veriyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir çaba içinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kapsamlı bir toplantı yapılarak, bu konular ele alınacak.

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Mehmet Boynukalın’ın “pamuk” göndermesinden haberi olmadığı anlaşılıyor. Erdoğan duyunca yüzünü buruşturuyor.

Gaziantep'te bir camide itikafa giren Furkan Vakfı mensubu bir grup, salgın tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle polis tarafından biber gazı müdahalesiyle gözaltına alınmıştı. Ardından Kuytul da Adana'da şafak vakti yapılan opersayonda 14 yaşındaki çocuğu ve bir grup destekçisiyle birlikte gözaltına alınmıştı.

Mehmet Boynukalın da geçen günlerde “Helal haram nedir bilmeyen adi bir güruh kalkmış bana helali haramı öğretmeye kalkıyor. Devletimin üniversitesinde din dersi verip helal hatta farz olan bir iş yapıyor ve karşılığını helal olarak alıyorum. Sizin pisliğinize ihtiyacım yok. Alayınızın cehenneme kadar yolu var” şeklindeki mesajıyla tepki çekmişti.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU