CHP'li Sarıbal'dan "Dersim Katliamı" paylaşımı

Sarıbal, "Dersim katliamında yitirdiğimiz canları saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Twitter @orhansaribalchp

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, 1937-38 yıllarında o dönem "Dersim Vilayeti" olarak anılan Tunceli'de yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Sarıbal #DersimKatliamı etkiketini kullandığı paylaşımında, "Unutmadık, asla unutmayacağız! Dersim katliamında yitirdiğimiz canları saygıyla anıyorum" dedi.

Özdağ ve Koncuk'tan tepki

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ise Sarıbal'ın paylaşımına tepki göstererek şunları kaydetti:

Atatürk, Bayar ve Çakmak'a hakaret eden bir CHP milletvekili. Orhan Sarıbal, Türk milleti de ASLA senin Atatürk'ün kurduğu partide seçilip Atatürk'e ihanetini unutmayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adana milletvekili İsmail Koncuk da Sarıbal'a tepkisini sosyal medya hesabından dile getirdi.

Koncuk paylaşımında, "Bu arkadaş CHP Bursa milletvekili ve PM Üyesi. Kimi suçladığının farkında mı, acaba? Atatürkçü CHP seçmeninin bu arkadaşa bir sözü mutlaka vardır. Atatürk’ün partisine yakışıyor mu? Yazık!" ifadelerini kullandı.

Maçoğlu: Dersim halkı bu kara günü hiç unutmadı

Tunceli Belediyesi de "Dersim Tertelesi" olarak adlandırdığı olaylarda hayatını kaybedenleri andı.

Anmada açıklama yapan Fatih Mehmet Maçoğlu "Dersim halkı için yine bir kara gün. 4 Mayıs 1938’de katledilen dedelerimiz, annelerimiz, büyüklerimizin anısına buradayız. Dersim halkı bu kara günü hiç unutmadı. Pandemi süreci içerisindeyiz. İnsanlarımızın anmalarını yapamadıkları bir dönemde Dersim Belediyesi olarak, Dersim Belediye Başkanı olarak Dersim halkı ve tüm dostları adına burada bu anmayı yapmak bizim için çok duygusal bir durum. Pandemiden kaynaklı dostlarımız burada değil. Bu yıl bütün Dersim halkı adına, dostlarımız adına burada olduğumuzu kabul etmesini istiyoruz. Dersim halkının, Dersimdeki demokratik kitle örgütlerinin, siyasi partilerin, kadının, yaşlısının herkesin talebi konusunda devletin bu meseleyi açıklamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Maçoğlu ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da "#DersimKatliamıİleYüzleş #DersimKatliamı #TerteleDersim" etiketlerini kullanarak, "Anılarına saygıyla..." yazdı.

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU