How I Met Your Father: Yeni dizinin kaçınması gereken 8 hata

How I Met Your Mother her ne kadar televizyon tarihinin en önemli dizilerinden biri olsa da göze çarpan hataları da vardı

How I Met Your Father, flört uygulamalarının yanı sıra modern tanışma yöntemlerini ekranlara getirecek (CBS)

Hilary Duff'ın başrolünde yer alacağı ve Hulu'da yayımlanacak How I Met Your Father spin-off'u, How I Met Your Mother hayranlarında epey heyecan yarattı. 

İlk dizi 9 sezon boyunca ciddi bir izlenme başarısı elde ederek televizyon tarihinin en önemli yapımlarından biri olmayı başarmıştı ancak How I Met Your Mother'ın da gözden kaçmayan hataları vardı. 

Screen Rant'e göre bunlardan ilki dizinin hikayesinin üstüne kurulduğu gizemli "anne" Tracy'e ekranda yeteri kadar süre vermemekti. Dizi bu açıdan eleştiriler almıştı. Yeni dizi gizemli "baba"ya yeterli süreyi ayırarak eleştirilerden kaçınabilir. 

Öte yandan her ne kadar Barney ilk dizinin en sevilen karakterlerinden biri olsa da karakterin kadınlara davranma biçimi eleştiri oklarından kendini kurtaramamıştı. Bu nedenle How I Met Your Father'ın karakterlerin tasvirinde daha dikkatli olması beklenebilir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ana karakter Ted Mosby de kendini beğenmiş, mızmız, bencil ve "birini bulma" konusunda fazlasıyla takıntılı olduğu gerekçesiyle eleştiriler almıştı. Bu nedenle yapımcıların spin-off için bu eleştirileri dikkate alması daha sevilebilir bir ana karakterin yaratılmasına ön ayak olabilir. 

İlk dizide karakterlerin çoğunun özellikle de Barney'nin gerçekçi olmayan biçimde zengin olması ve göze batan şekilde harcamalar yapması eleştiri kaynaklarından bir diğeriydi. 

Bununla birlikte geriye dönüşler nedeniyle oluşan senaryo boşlukları da can sıkıcı detaylar arasında. How I Met Your Mother'da birbirine karışan tarihler, çelişen hikayeler hayranların gözünden kaçamamıştı. 

Bazı şiddet sahnelerinin komedi unsuru olarak kullanılması da problemli unsurlardan biriydi. Hatta bir noktada Robin'in terapist erkek arkadaşı grubun ne kadar işlevsiz olduğundan bahsetmiş ve ekibin birbirini tartakladığı birkaç sahne gündeme gelmişti. 

Arkadaş grubunun tamamının beyaz ve heteroseksüel kişilerden oluşması, bu açıdan farklılık içermemesi de eleştirilere neden olmuştu. 

Ted ve Robin arasındaki inişli çıkışlı ilişki ve evlenip evlenmeyeceklerine yönelik ikilem de bir noktadan sonra sıkıcı hale gelen bir anlatı unsuru olmuştu. Pek çok detayın bu şekilde sürüncemede bırakılması tat kaçırıcı bir niteliğe bürünmüştü.

How I Met Your Father'ın hayran bloglarında yazılan ya da sosyal medyada dile getirilen eleştirileri dikkate alması spin-off'un ilkinin önüne geçmesini sağlayabilir. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU