CHP Sözcüsü Öztrak: Memur olmayan sandık başkanları seçimi kapmak için koyulmuş mayın mıydı?

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısında konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın açıklamalarından önemli bölümler: 

“AKP 6 Mayıs'ta iptal edilen seçimden bir gün sonra 7 Mayıs'ta bir broşür devreye soktu. Kısa kararda olmayan ifadeler bu broşürde var ve bu ifadeler gerekçeli karara eklenmiş. 250 sayfasının önemli kısmı muhalefet şerhi, 200 sayfası bir sürü tespit. 12 sayfa var. 12 sayfayı da 7 üye yazamamış. Bu minareye bir türlü kılıf bulamamış onu da Saray yazmış bunların eline vermiş onlar da imzalamışlar. YSK bu kararla çalınanın oy değil mazbata olduğunu ilan etmiştir”

"Ramazanmış, cumaymış, iftarmış demeden hak yemeye devam ediyorlar"

"Saray'ın elimizde dediği hırsızlık görüntüleri bir türlü ortaya çıkmıyor, bekliyoruz. Bunu mutlaka kamuoyuyla paylaşmanız lazım… Ramazanmış cumaymış, cami açılışıymış, iftarmış demeden hak yemeye devam ediyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde bir cumhurbaşkanı bir belediye başkanı seçimi için milletini bu kadar bölüp parçalamaz. Madem hakaretlerle siyaset yapacaklar, ortaklarıyla birlikte çıksınlar meydanlara bakalım bunları nasıl anlatacaklar. Kul hakkı yiyerek kaç tane miting yapabilecekler. Bu hukuk cinayetinin faturası hepimize çıkıyor çıkmaya da devam edecek.”

"Yatırımcı 'bu ülkede hukuk yok gelmem' demeye başladı"

“1 Nisan’dan bugüne kadar 52 gün geçti. Ülke ekonomik krizde biz koskoca 52 günü kaybettik. Faizler 5 puan birden attı, kredi temerrüt sigorta primleri kriz seviyesi olan 500 puanı geçti. Yatırımcı artık bu ülkede hukuk yok daha da gelmem demeye başladı. Borsadaki şirketlerin piyese değerindeki düşüşü 86 milyar Türk Lirası. Bunların her birinin bizlere enflasyon işsizlik gibi çok ciddi faturaları olacak. 52 günde milli gelirimiz 81 milyar dolar düştü. İşsiz sayısı 8 buçuk milyonu geçmiş. İşsiz sayımız dünyada 97 ülkenin nüfusunu geçmiş durumda. İşsiz insanların artık dayanacak gücü kalmadı. Hayatlarına son veriyorlar. Hala varlıklı kişiler 50 işçi alsa problem çözülecek deniyor. Sorumlu tamamen kendileri, ona buna işçi al diyerek bu problem çözülmez. Bu sorunu saklayamazsınız.”

“Damat bey işsizlikte en kötüsü geride kalmış demiş. Damat Bakan ya göstergeleri kumayı bilmiyor ya da TÜİK’e atadığı arkadaşına verileri makyajla diye herkesin önünde talimat veriyor”
 


"Ekonomik ve Sosyal Konsey 10 yıldır toplanmıyor"

“2009 Şubat ayından bu yana her yıl toplanması önerilen Ekonomik ve Sosyal Konsey 10 yıldır toplanmıyor. 24 Haziran’dan önce verilen sözler unutuldu. Ne oldu 3600 ek gösterge, nerede EYT düzenlemeleri? Milletin dertlerine tamamen sırtlarını çevirdiler tek öncelikleri İstanbul’un rantı. Millet perişan ihaleler ve vakıflar üzerinden kurdukları saadet zincirini sürdürme peşindeler. Bu beyler saltanat düzeni sürsün derdindeyken faiz çıldırmış vaziyette.”

“İstanbul’un rantı için ramazanı bir kenara bıraktılar kul hakkı yiyerek rantın peşine düştüler. Artık sağa sola iftira atıp kul hakkı yemeyi bıraksınlar. Milletin analarının ak sütü gibi helal vergileriyle verdikleri maaşı hak etsinler.” 

"Sandık başkanları seçimi kapmak için koyulmuş mayın mıydı?"

“Memur olmayan üyeler nedeniyle itiraz edip seçimi iptal ettiren Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayının söylediği laflar ilginç. Biz gerekli itirazımızı yapacağız. Binali Bey’in söylemiş olduğu bu laf ilginç demek ki onlar itiraz etmeyecekler. Bir kere daha kaybederlerse seçimi kapabilmek için bunu kullanacaklar. Daha önce memur olmayan başkanları nasıl tespit ettiler. Bunlar seçimi kapabilmek için koyulmuş olan mayınlar mıydı?”


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU