How I Met Your Father: Yeni dizinin sürdürebileceği 8 başarılı strateji

Televizyon tarihinin en önemli yapımlarından How I Met Your Mother'ın, izleyicilerin kalbini kazanmasında önemli bir dizi unsur vardı

How I Met Your Father'ın ilk diziyle bağlanması için Barney karakterini geri getirebileceği belirtilmişti (CBS)

Hulu'da yayımlanacak How I Met Your Father dizisi, orijinal How I Met Your Mother yapımının güncel bir spin-off'u olmayı vaat ediyor. Her ne kadar yeni diziye dair çok fazla detay bilinmese de How I Met Your Mother'ın kullandığı ve yeni dizide de takip edilmesi muhtemel birçok detay bulunuyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk diziyle bağının ne düzeyde olacağı büyük bir merak konusu olsa da Screen Rant'e göre How I Met Your Father, başarının sırlarını ilk dizinin detaylarıyla yakalayabilir. 

Bunlardan ilki çoklu zaman akışları. İlk dizide karakterlerin geçmişine yapılan yolculuklar izleyicilerin onları daha iyi tanımasını ve daha sıkı bağ kurmasını sağlamıştı. 

Öte yandan tekrarlayan şakalar da dizinin etkili biçimde kullandığı detaylardan biriydi. Bu açıdan yeni dizide de bir süre sonra bazı şakaların kendini farklı biçimlerde tekrar etmesi ve komedi dozunun bu yolla artırılması beklenebilir. 

How I Met Your Mother'da Robin'in müzik kariyerinin gösterildiği bölümdeki gibi How I Met Your Father'ın da sevilen karakterlerin bu tip müzikal performanslarla yapıma farklı bir tat katması olası. 

 

 

9 sezon boyunca ekranlarda kalmayı başaran How I Met Your Mother'ın en başarılı yönlerinden bir diğeri de karakterlerin bir süre sonra kendilerinin karikatürüne dönüşmesinin önüne geçebilmesiydi. Dizi sevilen karakterlerin gelişimini ve yıllar içindeki değişimini başarılı biçimde yansıtabilmişti. 

Marshall, Lily ve Ted gibi üniversite yıllarından itibaren yakın arkadaş olan ekibe sonradan başarılı biçimde eklenen Robin ve Barney ikilisi de eski ve yeni arkadaşlıkların dengeli biçimde kullanılmasının önemine işaret ediyor. 

How I Met Your Mother her ne kadar bir komedi dizisi olsa da karakterlerin  yer yer yaşadığı üzücü anlarla gerçekçi bir tablo yakalayabilmişti. Sevilen arkadaş grubunun yaşadığı eğlenceli anların yanı sıra duygusal sahneler de dizinin duygu durumlarını dengeli biçimde kullanmasını sağlamıştı. 

 

a.jpg
(CBS)

 

Gizemli "annenin" zaman zaman Ted'le yollarının kesiştiği ufak sürpriz yumurtalar hayranların en çok heyecanlandığı sahneler arasındaydı. How I Met Your Father'da da Hilary Duff'ın canlandıracağı karakterin ara sıra gizemli "babayla" yollarının kesiştirilmesi yeni dizinin kullanabileceği detaylardan biri olabilir. 

Karakterlerin farklı farklı kişilerle yaşadığı ilişkilerin yanında dengeli bir ilişkiye sahip en azından bir çiftin dizide yer alması da etkili bir unsur olabilir. Lily ve Marshall'ın ilişkisi gibi bir ilişki bu açıdan izleyicilerin karşısına yeniden çıkabilir. 

How I Met Your Mother hem arkadaşlıkların hem de duyguların dengeli biçimde işlendiği bir dizi olarak izleyicilerin kalbini kazanmıştı. How I Met Your Father'ın da aynı yolu izlemesi bu açıdan muhtemel. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU