Erdoğan: Ticari araçta sıfır ÖTV’yi uzatabiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticari araçların yenilenmesi amacıyla başlatılan ve mayıs sonunda bitecek ÖTV desteğinin uzayabileceğini söyledi

Fotoğraf: AA

Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Esnaf ve Sanatkarları İftar Programı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ticari araçlarda uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) desteğinin uzatılabileceğini söyledi. 

Erdoğan, "Ticari olarak kullanılan araçların yenilenebilmesi için ÖTV'yi sıfırlamıştık. Gerekirse önümüzdeki ay sonunda biten bu uygulamanın süresini de uzatabiliriz” diye konuştu. 

Uluslararası araç kiralama şirketi Uber’e de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim literatürümüzde Uber diye bir şey yok” ifadesini kullanarak Uber’in korsan taksicilikten farkı olmadığını ifade etti. 

Uber konusu, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak bizde bitmiştir” diyen Erdoğan şunları söyledi:

"Dijitalleşmenin kaçınılmaz bir sonucu olarak geliştirilen ve milli bir yazılım olan iTaksi uygulaması şehir içi ulaşımda önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Diğer taraftan hizmet kalitesinin önemli bir unsuru olan araç kalitesi ÖTV indirimine rağmen hala yeterince yükseltilebilmiş değildir. Turkuaz ve siyah taksi alternatifleri bu yüzden revaç buluyor. Araç kalitesinin yükseltilebilmesinin yanında taksi şoförlerimizin de çağın gereklerine uygun iletişim becerisiyle donanmış olması gerekiyor.”

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU