İsviçre'den dilenci "çözümü": Ülkeden ayrılana bedava tren bileti ve para

Anlaşmanın kurallarına uymayanlar sınır dışı edilebilir

Basel, 170 binin üzerindeki nüfusuyla ülkenin Zürih ve Cenevre'den sonraki en büyük üçüncü bölgesi (Reuters)

İsviçre, dilencilik yapan yabancı uyruklu kişilere bir süre boyunca ülkeye dönmeme sözü vermeleri karşılığında Avrupa'nın farklı ülkelerine göndermek için para ve bilet veriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Basel bölgesindeki göçmenlik bürosu yetkilileri, dilencilere bedava tren bileti ve 20 İsviçre Frangı yardımda bulunuyor.

Fakat bundan yararlanmak isteyen dilenciler, ülkeye bir süre dönmeme taahhüdü verdikleri bir anlaşma imzalamak zorunda.

Basel Adalet Bakanlığı Sözcüsü Toprak Yergu, anlaşma kurallarına uymayan ve şehre döndüğü tespit edilen kişilerin sınır dışı edilebileceğini belirtti.

Şu ana dek 14'ü Romanya, 7'si Belçika, 7'si Almanya, ikisi İtalya ve biri de Fransa uyruklu olmak üzere toplam 31 kişi başvuruda bulundu.

Ayrıca yönetim, havayolu firması Wizz Air'ın kampanyası dahilinde Romanya uyruklu kişilerin 60 İsviçre Frangı karşılığında Basel'den Bükreş'e uçakla her şey dahil seyahat edebilmelerini sağlıyor.

İsviçre dilenciliğe karşı sert tutumuyla tanınıyor. 2014'te Cenevre'de sokakta dilenen bir kadına, 500 İsviçre Frangı ceza verilmişti. Parayı ödeyemeyen kadın, bir sene sonra da 5 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Olayla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) görülen davada ceza insan hakları ihlali olarak değerlendirilmiş ve İsviçre'nin kadına yaklaşık 900 euro tazminat ödemesine karar verilmişti.



Independent Türkçe, Le News, News wwc

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU